Nova knjiga

"Ženo, raspadaš se u sto komada a ne praviš buku!"

Isto tako autorica u knjizi prati partijahalni i teološki smisao kroz cijelo razdoblje života žene.
Kultura / Knjige | 25. 09. 2023. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga pod nazivom "Ženo, raspadaš se u sto komada a ne praviš buku!" autorice Žane Alpeza će izići na tržište krajem listopada 2023. Ovo je treće izdanje knjige autorice Alpeza. Naime knjiga je skup kolumni eseja što je pisala u zadnje tri godine, za različite medijske portale i mjesečne tiskane magazine u par država regije.

Ova knjiga je namijenjena svim ženama i uzrastima. Što znači biti žena u 21 stoljeću? Koliko je danas žena uloga dobila u svakodnevnom životu, kako je nekada bilo biti žena? Knjiga ozbiljno predstavlja poznavanje povijesni činjenica do novih izazova pred kojima se nalazi naše društvo!

Isto tako autorica u knjizi prati partijahalni i teološki smisao kroz cijelo razdoblje života žene. I samo smo svjedoci da stoljećima su žene trpjele razne vrste segregacije, u tom smislu žena  je gledana kao "niže biće". Kako danas moderno društvo vidi ulogu žena i muškarca i što od svakog očekuje  što uključuje od različiti faktora: kulturni, ekonomski, religiozni, politički i slično. Kakve predrasude žena danas u društvu ima? Društvo je u tehnološkom, ekonomskom i ostalim sferama krajem prošlog stoljeća se rapidno proširilo, te u knjizi se navode naslovi koji govore dali su ti napreci pomogli u njenoj svakodnevici.

Između ostalog knjiga govori i o:

-ženino žrtvovanje za obitelj

-prava žena,

-društveni položaj, demokratizacija i participacija žena u obrazovanju,

-sociološki okviri, socijalizacija,

Nakladnik knjige je Udruga Pravi Put.

Kopirati
Drag cursor here to close