‘Šta nakon sada?’

U Mostaru promocija romana 15-godišnje Aldine Pinjić

U svom kratkom romanu, Aldina Pinjić piše o teškim vremenima i izazovima s kojima se susreću mladi, stavljajući naglasak na razdoblje pandemije covid-19.
Kultura / Knjige | 18. 07. 2022. u 14:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Šta nakon sada?", mlade 15-godišnje autorice Aldina Pinjić bit će promovirana u okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2022" u utorak, 19. srpnja s početkom u 20 sati u Centru za kulturu Mostar.

U svom kratkom romanu, Aldina Pinjić piše o teškim vremenima i izazovima s kojima se susreću mladi, stavljajući naglasak na razdoblje pandemije covid-19.

Autorica potencira važnost sustava pomoći mladima i važnost obitelji u takvim situacijama te kroz svoj osvrt poručuje svima da u životu mogu napraviti velike stvari bez obzira na probleme s kojima se susreću.

Knjiga je prilagođena mladima, a mogu je čitati i osobe u zreloj dobi.

Knjiga mlade autorice Aldine Pinjić objavljena je u izdavačkoj kući BMG Bosanska medijska grupa, u prijevodu na bosanski jezik.

Izvorno, knjiga je početkom 2021. godine izašla na njemačkom jeziku s naslovom "Was nach jetzt?" u Beču, gdje Aldina s obitelji i živi, te je izazvala veliku pozornost javnosti u toj zemlji.

Odlukom obrazovnih institucija u Austriji, roman "Šta nakon sada?" uvršten je u obveznu lektiru u dvanaest škola u Austriji.

Također, roman je promoviran u Austriji i Bosni Hercegovini, a dobio je pohvale književnih kritičara.

Aldini Pinjić ovo je prvi roman kojega je napisala s 14 godina života, što ukazuje na njezin poseban talent i predanost pisanoj riječi.

Pored velikog zanimanja bosansko-hercegovačke javnosti za promociju ovog romana, Aldina posebnu emociju ima pri predstavljanju mostarskoj publici, jer je porijeklo njezinog oca iz Drežnice, kod Mostara.

Promotori romana, pored same autorice, su Mehmed Pargan, urednik izdanja i Enisa Alibalić.

Kopirati
Drag cursor here to close