2. Dani Petra Miloša

Tomislav Majić ima najbolju kratku priču

Njegova priča "Istočna vrata", proglašena je najboljom, dok je drugu nagradu osvojila Marina Alerić Bebić za priču "Vitica" i treću nagradu Tomislav Žigmanov za priču "Antunov odabrani svijet".
Kultura / Knjige | 27. 08. 2023. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Majić dobitnik je nagrade za najbolju kratku priču na 2. Danima Petra Miloša koji su održani u subotu u Tomislavgradu.

Naime, njegova priča "Istočna vrata", proglašena je najboljom, dok je drugu nagradu osvojila Marina Alerić Bebić za priču "Vitica" i treću nagradu Tomislav Žigmanov za priču "Antunov odabrani svijet".

Foto: Kulturno-informativni centar Tomislavgrad / Marina Alerić Bebić

Upravni odbor DHK HB imenovao je Prosudbeno povjerenstva u sastavu: Ivan Sivrić, predsjednik povjerenstva, Željko Kocaj, član povjerenstva, i Mirko Ćurić, član povjerenstva.

Predsjednik prosudbenog povjerenstva DHKHB Ivan Sivrić pročitao je obrazloženje za nagrađene priče. Nagrade su dodijelili predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, predsjednik DHKHB Ivan Baković i ravnateljica KIC-a Danijela Papić.

Program je moderirala Danijela Musić, a prvonagrađenu priču pročitao je Ilija Snigo Zorić.

Nagrađene priče bit će obavljene u časopisu DHK HB Osvit.

Manifestaciju Dani Petra Miloša pokrenuli su Kulturno-informativni centar Tomislavgrad, Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i HKUD Crvenice u spomen na pok. Petra Miloša, novinara i književnika koji je u svojim djelima proslavio svoj zavičaj i duvanjski izričaj.

Program je završio prigodnim stihovima Mije Tokića ispisanima na grobu Petra Miloša: "Kada ode čovjek, ostane priča i ime, i čovjek živi...".

Kopirati
Drag cursor here to close