Stanko Krnjić

Stolac: Predstavljanje romana ''Ostavljeni''

Roman "Ostavljeni" priča je o ljudima u ratu, ali i priča o ratu u ljudima zbog samog rata.
Kultura / Knjige | 11. 07. 2022. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roman "Ostavljeni" autora Stanka Krnjića bit će predstavljen u Stocu u biskupijskom centru ''Sarsenterum'' u utorak, 12. srpnja 2022. godine s početkom od 20:00 sati.

Uz autora, knjigu će publici predstaviti predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro te doc.dr.sc Tina Laco i prof. Ivan Baković predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg-Bosne. U glazbenom dijelu večeri nastupit će Vidoštačka kraljica.

Nakon objavljenih osam knjiga poezije, Stanko Krnjić objavio je svoj prvi roman. Roman "Ostavljeni" priča je o ljudima u ratu, ali i priča o ratu u ljudima zbog samog rata. Izgrađen je kroz dvanaest samostalnih, ali temom i likovima povezanih priča koje poredane jednim kronološkim redom čine zaokruženu cjelinu. Dvije priče iz ovog romana nagrađene su najznačajnijim nagradama za priču u BiH.

Roman je izašao u nakladi Društva dubrovačkih pisaca. Urednica romana je Julijana Adamović, a predgovor je napisao Josip Mlakić.

I ove godine 20. srpnja u Stocu se slavi Ilindan - patron Župe sv. Ilije Proroka i Dan grada.  Svake godine za Dan grada priprema se bogati kulturni i zabavni program kako bi se na odgovarajući način obilježio ovaj dan.

Kopirati
Drag cursor here to close