Zajednička turistička ponuda

Dan otvorenih vrata u Hutovu blatu: Predstavljanje rezultata ePATH projekta

Prezentaciji će nazočiti predstavnici privatnog i javnog sektora iz domene turizma s područja Hercegovine, s ciljem stvaranja platforme za razvoj i promidžbu novog turističkog proizvoda.
Gospodarstvo / Ekologija | 30. 06. 2022. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javno poduzeće Park prirode Hutovo blato d.o.o. kao vodeći partner u projektu Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. “Endemic pathway – Put endema” skraćeno “ePATH” organizirat će Dan otvorenih vrata projekta ePATH koji će se održati u srijedu, 06.07.2022 godine u motelu Park u Karaotoku, Čapljina.

U okviru Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane sudionike, predviđen je obilazak Parka prirode Hutovo blato, konferencija za medije i prezentacije projektnih partnera Javnog poduzeća Parka prirode Hutovo blato d.o.o. Čapljina, Grada Makarske i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore u okviru okruglog stola.

Tema prezentacija bit će Nova turistička ponuda kao platforma za suradnju javnog i gospodarskog sektora s obzirom da je glavni cilj projekta stvaranje zajedničke turističke ponude u tri zaštićena područja – Parku prirode Hutovo blato u Čapljini (BiH), Botaničkom vrtu Kotišina u Makarskoj (HR) i Posebnom rezervatu prirode Tivatska solila u Tivtu (CG).

Prezentaciji će nazočiti predstavnici privatnog i javnog sektora iz domene turizma s područja Hercegovine, s ciljem stvaranja platforme za razvoj i promidžbu novog turističkog proizvoda.

Po završetku prvog dijela programa koji se odnosi na Dan otvorenih vrata, projektni partneri održat će projektni sastanak na temu daljnje provedbe i implementacije projektnih aktivnosti.

Projekt “Endemic Pathway – ePATH” odobren je za financiranje na II Pozivu za predlaganje projekata u okviru trilateralnog “Interreg IPA Cross-border Corporation Programme Croatia – Bosnia i Herzegovina – Montenegro 2014 2020.” s ciljem jačanja i diverzifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja te održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Projekt doprinosi stvaranju zajedničke tematske staze posvećene endemskim vrstama i promoviranju očuvanja prirodne baštine.

Projekt je sufinanciran sredstvima ERDF i IPA II fondova Europske unije.

Kopirati
Drag cursor here to close