Promocija knjige autorice Amele Medar

'Šipak (Punica grantum L.)' - u dvorani Centra za kulturu Mostar

Promocija knjige autorice Amele Medar “Šipak (Punica grantum L.) –simbol plodnosti i izobilja” u Centru za kulturu Mostar
Kultura / Knjige | 06. 06. 2023. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promocija knjige autorice Amele Medar 'Šipak (Punica grantum L.)' će biti održana u petak 9. lipnja 2023. godine s početkom u 19:00 sati u dvorani Centra za kulturu Mostar, u organizaciji IC Štamparije Mostar.

Knjiga sadrži jasne upute o agroekoloških uvjetima uzgoja šipka, te agrotehničkim mjerama neophodnim za pravilan i uspješan uzgoj kultivara šipka. Detaljno su objašnjene nutritivne osobine šipka i njegov utjecaj na zdravlje čovjeka.

U knjizi su detaljno prikazani rezultati fizičkih i kemijskih osobina istraživanih kultivara šipka. Svrha ove knjige je da voćarima pruži saznanja iz oblasti biologije šipka, tehnologije uzgoja, ekologije šipka, te o konceptu složenog hemizma plodova šipka i njegovih nutritivnih benefita.

Amela Medar je rođena 1972. godine u Mostaru, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Kao nastavnica biologije i kemije, te profesorica kemije, radila je u više osnovnih i srednjih škola u Mostaru i Stocu. Magistrirala je na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu, a doktorirala na Agromediteranskom fakultetu u Mostaru.

Docent doktor je iz oblasti biotehničkih nauka. Sudionik je i predavač velikog broja lokalnih i međunarodnih konferencija. Objavila je i prezentirala preko 40 stručnih i naučnih radova iz oblasti metodike kemije, agronomije, herbologije i ekologije.

Radi kao stručna savjetnica u Odjeljenju za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje u Pedagoškom zavodu Mostar, prati i valorizira rad nastavnika i profesora biologije i kemije.

Kopirati
Drag cursor here to close