Hercegovina čita

'Sa(n)jam knjige u Istri' u središte zanimanja stavio Hercegovinu

Program Hercegovina čita koji je selektirao Emir Imamović Pirke, nastao je u suradnji s kulturnom manifestacijom West Herzegowina Fest iz Širokog Brijega, a bavi se suvremenom hercegovačkom kulturno-književnom scenom.
Kultura / Knjige | 04. 12. 2017. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U središtu zanimanja ovogodišnjeg regionalnog programa sajamsko-književne priredbe hrvatskih i inozemnih pisaca i prevoditelja 'Sa(n)jam knjige u Istri' bit će Hercegovina, uz program Hercegovina čita, s fokusom usmjerenim na hercegovačke pisce, intelektualce, glumce, glazbenike i redatelje. 

Program Hercegovina čita koji je selektirao Emir Imamović Pirke, nastao je u suradnji s kulturnom manifestacijom West Herzegowina Fest iz Širokog Brijega, a bavi se suvremenom hercegovačkom kulturno-književnom scenom.

Program započinje večeras u 19 sati "Hercegovinom djetinjstva" u kojem sudjeluju Goran Bogdan, Bobo Jelčić, Elvedin Nezirović i Sergej Trifunović, a završava 8. prosinca potprogramom "Što je meni Hercegovina i gdje"? u kojem sudjeluju Ivica Đikić, episkop Grigorije, Vlaho Bogišić, te Emir Imamović Pirke.

Između ta dva programa predstavit će se Elvedin Nezirović s "Bojom zemlje", Almin Kaplan s "Mostarskom zbirkom", Marko Tomaš s "Regatom papirnatih brodova", te Safet Zec izložbom "Kuća".

 O "Hodoljublju Zuke Džumhura" 7. prosinca govorit će Đelo Hadžiselimović, Mile Stojić i Emir Imamović Pirke.

Kopirati
Drag cursor here to close