Više od pedeset radova

Prvi regionalni festival monodrame inBox

Žiri je odlučio: Poznati pobjednici Natječaja za najbolji tekst
Kultura / Knjige | 30. 08. 2021. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Natječaj za najbolji tekst za monodramu raspisanog u sklopu prvog regionalnog festivala monodrame inBox pristiglo je toliko sjajnih radova da je žiri odlučio dodijeliti i dodatna priznanja.

Iako je na press konferenciji održanoj u veljači ove godine najavljeno kako će na Natječaju za najbolji tekst za monodramu napisanu na BHS jezicima biti odabran samo jedan najbolji tekst, ipak će biti uručena dodatna priznanja za drugo i treće mjesto.

Odluka je to koju je donio žiri u sastavu Maje Simonović i Dragana Komadine, a na čelu s predsjednikom Josipom Mlakićem.

Inače, na Natječaj je pristiglo više od pedeset radova, i to iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

U izrazito jakoj konkurenciji najviše je bodova dobio tekst bh. autora Vahida Durakovića “Prodavnica budućnosti”.

Drugo mjesto i posebnu pohvalu žirija osvojila je monodrama “Domaći vetar” Stamena Milovanovića iz Srbije.

Treće pak mjesto dijele monodrame “Koromanov sin” Nedžiba Smajlovića iz BiH te “Kraj je tek početak” Ljubice Perović iz Srbije.

“Više sam nego zadovoljna interesom autora iz zemalja regije za inBox i Natječaj u sklopu festivala. Ovo je samo potvrda ideje ovoga festivala koja ističe kako je potrebno motivirati i poticati autore koji žele stvarati nove tekstove i time obogaćivati književnu baštinu naših prostora. Ovaj natječaj im je upravo to i omogućio”, ističe direktorica Regionalnog festivala monodrame Anela Križanac.

Pobjednik Natječaja će na zatvaranju festivala 19. rujna dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 KM, statuu inBox festivala te praizvedbu pobjedničkoga teksta na sljedećem festivalu.

Kopirati
Drag cursor here to close