Najava

Promocija romana ''Tvorci vremena snova'' autorice Elizabete Medić

Snovi su krila koja nas preko provalija živta prenose na nove, nikad do tada viđene obale i predjele. A čitajući ovaj roman doživjet ćete dirljivu priču o njima.
Kultura / Knjige | 21. 02. 2019. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU „Kulturno-sportski centar“ Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Maticom hrvatske Čitluk, organizira promociju romana ''Tvorci vremena snova'', autorice Elizabete Medić.

Promocija će se upriličiti u ponedjeljak 25. veljače 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Gradskoj vijećnici Ljubuški.

O romanu, izuzev autorice, govorit će recenzent prof. Mate Grbavac i urednik Andrija Stojić.

Moderatorica promocije bit će Bjanka Medić dok će pak učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški glazbenim točkama uveličati istu.

O romanu

''Ovo je roman o zanosnim, nikad ugaslim, vječnim i neponovljivim ljudskim snovima, o zanosima koji tinjaju u nama, rastu u nama, prate nas na tom vijugavom životnom putu punom i posrtanja i dizanja, traženja, gubljenja i nalaženja, trnovitoj stazi koju naša želja, nepokolebljiva volja i jasno zacrtan cilj mogu ostvariti smo oni koji mogu uskladiti stvarnost sa snovima.

Snovi su krila koja nas preko provalija živta prenose na nove, nikad do tada viđene obale i predjele. A čitajući ovaj roman doživjet ćete dirljivu priču o njima.'', istaknuo je u svojoj recenziji prof. Mate Grbavac.

O autorici

Elizabeta Medić je rođena u siječnju 1963. godine Gostivaru – Makedonija. Osnovnu i srednju školu pohađa u Skopju gdje živi do 1985. godine kada s obitelji seli u Hercegovinu. Godine 1993. njezin otac i dva strica pogibaju u ratu u Bosni i Hercegovini.

Ta osobna tragedija, ali i tragedija njezine zemlje, sav užas i ratne strahote kojima izravno svjedoči, pokrenut će u njoj pomalo zaboravljenu srednjoškolsku ljubav za lijepom riječju i književnim stvaranjem.

Za kratku priču ANKA (ratna tematika) 1995. godine dobiva nagradu Zlatno pero. Do sada je objavila roman „Anđeo nad mojom zemljom“ (2014.). Ovo je njen drugi roman i duboko se nadamo da neće biti zadnji jer se radi o zaista vrsnoj spisateljici čije stvaralaštvo moramo podržati na zadovoljstvo svih nas.

Kopirati
Drag cursor here to close