za rukopis Koščice

Nagrada Mak Dizdar Amili Kahrović-Posavljak

Kultura / Knjige | 10. 08. 2016. u 13:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagradu Mak Dizdar, koju tradicionalno dodjeljuje manifestacija Slovo Gorčina mladom pjesniku za prvi neobjavljeni rukopis poezije, ove će godine biti dodijeljena Amili Kahrović-Posavljak za rukopis pod nazivom Koščice.

Žiri u sastavu prof, dr Alija Pirić, te književnici Mile Stojić i Miro Petrović su jednoglasno odlučili da je to najkvalitetniji rukopis. Drugu nagradu žiri je dodijelio Goranu Milakoviću iz Županjeu Hrvatskoj, dok treću nagradu žiri nije dodijelio.

Svečana dodjela nagrade će se upriličiti u Stocu na manifestaciji Slovo Gorčina u petak 12. kolovoza nakon recitala ovogodišnjeg gosta-pjesnika – Darka Cvijetića.

Dobitnica prve nagrade dobit će novčanu nagradu u iznosu 400 eura, statuu Gorčina, tiskanje nagrađene zbirke, te promociju zbirke na manifestaciji Slovo Gorčina iduće godine.

Na kraju, manigestacija Slovo Gorčina je napomenula da su ovu prestižnu nagradu dobili skoro svi pjesnici srednje generacije na području bivše Jugoslavije, a neki od njih su Mile Stojić, Miljenko Jergović, Admiral Mahić, Zilhad Ključanin, Goran Simić, Munib Delalić, itd.

Slovo Gorčina ove godine se održava od 12. do 14. kolovoza 2016. godine u Stocu.
.

Kopirati
Drag cursor here to close