Online preporuke

Na 'Konjičkom ljetu' predstavljen roman "Nigdje, niotkuda"

''Bekim Sejranović nipošto ne dopušta da ga shrva teret tolikih negacija. Možda i njima uprkos, njegova knjiga uspijeva ostati topla i svježa. Ovo je snažan, duhovit i živ roman kakav nemamo često prilike čitati"
Kultura / Knjige | 15. 06. 2020. u 08:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru repertoara "Konjičkog kulturnog ljeta", od danas će za sve čitatelje biti dostupne online preporuke Gradske biblioteke Narodnog univerziteta Konjic.

Iz Odjeljenja za odrasle predstavili su roman Bekima Sejranovića "Nigdje,niotkuda".

"Ovaj roman može se čitati i kao kratka povijest ovdašnjeg XX. stoljeća i kao katalog svih njegovih izbjeglištava. Bilo da su istjerani iz jezika u jezik, iz Bosne i Hercegovine u Rijeku, iz Hrvatske u Oslo, iz Palca u zatvor za ilegalne useljenike, iz djetinjstva u odraslost - junaci ove knjige doista dospijevaju nigdje niotkuda. Ipak, oni nisu bez snova, ne bez ljubavi i bez humora. Bekim Sejranović nipošto ne dopušta da ga shrva teret tolikih negacija. Možda i njima uprkos, njegova knjiga uspijeva ostati topla i svježa. Ovo je snažan, duhovit i živ roman kakav nemamo često prilike čitati", poručuju iz konjičke Gradske biblioteke.

Za ovaj tjedan iz dječijeg odjeljenja predlażu dvojezično izdanje Arthura Coñana Dojla "Pustolovine Serlocka Holmesa".

"Ovo djelo je prije izlazilo u nastavcima, a potom je objedinjeno u dvanaest priča i prilagođeno dječijem uzrastu. Pisac je postigao uspjeh odabravši formu kratkih priča i izradio formu detektiva izuzetne moći, opažanja i zaključivanja", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close