Najavljujemo

Milena Dravić ''dolazi'' u Mostar

Predstavljanje knjige dio je programa 13. Mostar film festivala - festivala filmske glume, koji traje do ponedjeljka, 02. prosinca.
Kultura / Knjige | 29. 11. 2019. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga 'Milena Dravić ili ključ snova', dvojezična monografija o liku i djelu jedne od najvećih glumica bivše Jugoslavije, autorice Anite Panić bit će predstavljena  30. studenoga u 18 sati u maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Promociji izdanja nazočit će autorica, a razgovor s njom vodit će Dejan Dabić, filmski kritičar i urednik Filmskog i video programa „Niškog kulturnog centra“.

Predstavljanje knjige dio je programa 13. Mostar film festivala - festivala filmske glume, koji traje do ponedjeljka, 02. prosinca.

Monografija 'Milena Dravić ili ključ snova' obimno je izdanje Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika kojeg čini sedam poglavlja teksta i rijetkih fotografija u kojima se analitično i s puno zanimljivih detalja predstavlja život i stvaralaštvo Milene Dravić. Detaljno i s obiljem arhivske građe rasvjetljava se filmska, ali i bogata televizijska i kazališna karijera glumice koja je bila omiljena i kod publike i kod kritike.

O Mileni Dravić tekstove su, između ostalih, pisali i redatelji Veljko Bulajić, Goran Paskaljević, Milan Jelić i Želimir Žilnik, glumci Rade Šarbežija, Mira Furlan, Nikola Djuričko i slovenska glumica Milena Zupančić. Kuriozitet ovog poglavlja je i tekst velikog ruskog i holivudskog glumca Olega Vidova koji je bio Milenin partner u filmu 'Bitka na Neretvi'.

Kopirati
Drag cursor here to close