Novo štivo

Kućni ljudi - Stiže najvažnija Kaplanova knjiga do sada!

''Ovo je knjiga koju su udruženim snagama pisali Kaplan pjesnik i romansijer Kaplan, možda njegova najvažnija knjiga do sada'', napisao je Mehmedinović.
Kultura / Knjige | 10. 05. 2022. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana iz tiska će izaći knjiga ''Kućni ljudi', novo prozno djelo Almina Kaplana u ediciji Dnevnici izdavačke kuće Buybook.

Semezdin Mehmedinović napisao je kako je Kaplan ''na prvim stranicama svog dnevnika, zasadio sjemenke paradajza''.

''Na zadnjim stranicama knjige, on će već zrele paradajze pobrati i spremiti za ručak. Može li biti jednostavniji okvir tijeka i smjene godišnjih doba koji su detaljno opisani na ovim stranicama. 'Kućni ljudi' su, naime, pisani tijekom proljeća i ljeta 2021. godine. Istini za volju, zbog jezične korektnosti, treba reći da se u tekstu ne spominje paradajz, nego kavada kako se ovaj rajski plod zove u Kaplanovoj Hercegovini'', napisao je Mehmedinović o novoj Kaplanovoj knjizi.

Navodi kako je u knjizi opisan svakodnevni život pisca i njegove obitelji okupljenih oko kuće u Dubravama kod Stoca.

''To je isti onaj krajolik u koji je pisac smjestio događaje svojih romana i kratkih priča, tako da 'Kućni ljudi' donose novi, dublji uvid u njegov književni svijet. Ovo je knjiga koju su udruženim snagama pisali Kaplan pjesnik i romansijer Kaplan, možda njegova najvažnija knjiga do sada'', napisao je Mehmedinović.

Almin Kaplan (1985.) suvremeni je bosanskohercegovački pjesnik i prozaik. Autor je zbirki poezije „Biberove kćeri“ (2008.), „Čekajući koncert roga“ (2012.), „Ospice“ (roman u stihovima, 2014.), „Mostarska zbirka“ (2017.) i „Bukara“ (2017.), zbirke priče „Dubravske priče“ (2020.) te romana „Trganje“ (2017.) i „Meho“ (2019.). Dobitnik je više književnih nagrada, između ostalih nagrade Ratkovićevih večeri poezije, Mak Dizdar i Zija Dizdarević.

Kopirati
Drag cursor here to close