Raznovrstan program

U veljači bogat program mostarskog Narodnog pozorišta

Kultura / Flash | 02. 02. 2016. u 14:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodno pozorište u Mostaru priprema bogat i raznovrstan program za mjesec veljaču 2016. godine u sklopu kojeg će publika imati priliku prisustvovati različitim sadržajima, priopćeno je.

U srijedu 10. veljače 2016. godine u 18 sati bit će prikazan film ''Pucanj u dušu'' koji je rađen u produkciji Exit medija iz Sanskog Mosta u sklopu projekta ''Filmom za ljudska prava''. Projekciju organizira Udruženje žrtava i svjedoka genocida Pokreta Majke enklave Srebrenice i Žepe u suradnji sa Unijom studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Cilj filma je podizanje svijesti društva o posljedicama i poteškoćama žrtava, svjedoka i preživjelih seksualnog zlostavljanja i silovanja počinjenih tijekom rata u Bosni i Hercegovini a ulaz na projekciju je besplatan.

Na programu ''Ajmo na fuka''

U utorak, 16.veljače 2016. godine u 20 sati na repertoaru Narodnog pozorišta je sada već kultna predstava ''Ajmo na fuka'' autora i redatelja Dragana Komadine, rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmisli rata i razloga zbog kojih je vođen.

Za utorak, 23. veljaču 2016. godine publika će imati priliku uživati u predstavi ''Soboslikar'' Donalda Churchilla u režiji Emira Spahića. Predstava je u Studiu 64 u 20 sati. Riječ je o komediji situacije i intrige, dinamičnoj, laganoj i modernoj. Radnja je smještena u dnevni boravak bračnih para Hornebeam, u sedamdesetim godinama prošlog vijeka, period seksualne revolucije, studentskih prosvjeda i rock n roll-a.

Nabavite svoje ulaznice na vrijeme

Dinamičnom igrom akteri ove predstave, koristeći sredstva komedije, ne daju odgovore već postavljaju pitanja, te publici ostavljaju mogućnost propitivanja uzroka rušenja ustaljenih etičkih normi usko veznih za brak, povjerenje, preljubu, sreću, pravdu.Likovi su živahni, a glumci se zabavljaju uvlačeći publiku u svoju igru.

Predstava počinje kao pomalo suhoparna komedija a zatim se razvija u briljantnu farsu, ''onu koja će vas prisiliti da se skotrljate sa vašeg naslonjača u gledalištu'' napisao je kritičar Garalt Mc Laim.

Nakon predstava iz repertoara ovog kazališta, 27. veljače 2016. godine u 20 sati publika će imati priliku pogledati još jednu briljantnu izvedbu predstave ''Karađoz i Hadživat'' redatelja Suada Vermela, u produkciji Teatra Sjena iz Turseke. Predstavu je omogućio Turski kulturni centar ''Yunus Emre'' Mostar, a ulaz je besplatan.

Ulaznice za predstave Narodnog pozorišta Mostar se mogu kupiti na blagajni  ili rezervirati svakim radnim danom od 9 do 14 sati na telefon 036 550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: [email protected] te putem facebook stranice Narodno pozorište Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close