NUNS

Raspisan natječaj za regionalnu novinarsku nagradu "Gordana Suša"

Gordana Suša preminula je 2021., nagrada se dodjeljuje drugi put, a prvi dobitnik za 2022. bio je novinar Nove TV iz Zagreba Hrvoje Krešić.
Kultura / Flash | 30. 11. 2023. u 13:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) raspisalo je natječaj za regionalnu novinarsku nagradu "Gordana Suša" za televizijsko novinarstvo za 2023. godinu, u znak sjećanja na jednu od najuglednijih novinarki s prostora bivše Jugoslavije.

Gordana Suša preminula je 2021., nagrada se dodjeljuje drugi put, a prvi dobitnik za 2022. bio je novinar Nove TV iz Zagreba Hrvoje Krešić.

Nagradu "Gordana Suša“ NUNS dodjeljuje novinarkama i novinarima s prostora bivše Jugoslavije. Dodjeljuje se "za iznimna dostignuća u televizijskom novinarstvu, neovisno, profesionalno i odgovorno novinarstvo", koje "predstavlja i uvažava interese i posebnosti svih građana, bez obzira na njihov etnički, vjerski ili rodni identitet", te za "razumijevanje, suradnju, uzajamno poštovanje i solidarnost između novinara, medija i medijskih asocijacija na prostoru bivše Jugoslavije", objavio je NUNS, prenosi Hina.

Kandidate za nagradu mogu nominirati kolege, redakcije, udruge i neformalne skupine, te članovi žirija, a prijava podrazumijeva obrazloženje nominacije, poveznice na video priloge ili snimljene materijale na materinskom jeziku.

Rok za nominaciju je 12. siječnja 2024., a odluku o dodjeli nagrade donijet će stručni žiri koji čine novinari i medijski stručnjaci iz regije.

Formular za prijavu dostupan je na mrežnoj adresi.

Regionalna novinarska nagrada za televizijsko novinarstvo "Gordana Suša“ za 2023. godinu bit će dodijeljena 2. veljače 2024.

Nagrada "Gordana Suša“ utemeljena je s ciljem da sačuva sjećanje na jednu od najboljih srpskih i jugoslavenskih televizijskih novinarki i da podrži ideje za koje se beskompromisno borila tijekom cijele karijere: bezuvjetni profesionalni i fer odnos u izvještavanju, medijske slobode i ljudska prava, toleranciju među svim nacionalnim i društvenim skupinama, antiratni aktivizam, te borbu za profesionalne standarde i sigurnost i poštivanje novinara, priopćio je NUNS.

Kopirati
Drag cursor here to close