23. godišnjica

Polaganje cvijeća, iftar i kulturno-zabavni program povodom deblokade Mostara

Kultura / Flash | 30. 06. 2016. u 21:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manifestacija ''Putevima pobjede'' obilježena je tijekom četvrtka obilaskom mezarja poginulih pripadnika ARBiH. Izaslanstva su obišli mezarje Podharem, Šehitluke i spomen obilježje na ulazu u Sjeverni logor.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Mostar Suljo ef. Cikotić istaknuo je na Šehitlucima kako danas treba kazati ''vjera, domovina i sloboda'', te zastati na tim riječima i ne govoriti ništa.

"Treba stati pred mezarom heroja i simbola obrane grada Mostara i Hercegovine brigadnog generala Mithada Hujdura Hujke i svih onih koji su na ovaj dan položili svoje živote za vjeru, domovinu BiH, slobodu i život te naravno za suživot", naglasio je ef. Cikotić.

Također upriličen je obilazak spomen obilježja u Marića mahali u Vrapčićima, a potom je organiziran iftar za oko 800 osoba na platou džamije u Vrapčićima. Nakon toga upriličen je i kulturno - zabavni program u sklopu kojega su nastupili članovi KUD-a ''Bijelo polje'', ansambla ''Ornament'', učenici O.Š. Vrapčići, Salem Sihirlić i dr.

Prigodnim riječima prisutnima se obratio i ministar za pitanja branitelja i invalida domovinskog rata Salko Bukvarević. Organizator događaja je bio JOB Mostar, te džemati Bijelog polja i Vrapčića. Navedenim programima obilježena je 23. godišnjica deblokade Mostara i bjelopoljske kotline.

Cvijeće na turbetu kod džamije u Vrapčićima položili su ministar za pitanje boraca u Vladi Federacije Salko Bukvarević, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić.

"Situacija u kojoj se nalazio Mostar do 28. lipnja je bila bezizlazna. Ono što se dogodilo tih dana bi se trebalo izučavati u ozbiljnim vojnim analizama, jer se jednom maestralnom vojnom akcijom uspjelo osloboditi veliki prostor Grada Mostara i spoji se sa slobodnom teritorijem Bosne i Hercegovine", kazao je Mušić.

Okupljenim bivšim borcima ARBiH, ratnim vojnim invalidima, obiteljima šehida i poginulih boraca, predstavnicima političkog života i brojnim građanima, pored ministra Bukvarevića obratili su se i hafiz Aid ef.Tulek u svojstvu izaslanika mostarskog muftije i Pašan Pinjić predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Mostar Sjever.

Kopirati
Drag cursor here to close