Međugorje

Otvaranje projekta 'Antika Hercegovine'

Svojevrsna je to edukacija za predstavnike općina, turoperatore, marketing eksperte, predstavnike muzeja, ugostitelje i druge djelatnike koji bi mogli iskoristiti ovaj potencijal.
Kultura / Flash | 09. 05. 2022. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za promicanje kulture življenja Vedrina iz Mostara otvara četverogodišnji projekt nazvan Antika Hercegovine svojevrsnom znanstveno-popularnom konferencijom istog naziva. Konferencija je prvi u nizu događaja koje će udruga sprovesti kroz 4 godine.

Svojevrsna je to edukacija za predstavnike općina, turoperatore, marketing eksperte, predstavnike muzeja, ugostitelje i druge djelatnike koji bi mogli iskoristiti ovaj potencijal i višestruko poboljšati turističku i kulturnu ponudu svih općina Hercegovine.

Konferenciju su podržali načelnici većine općina i gradova iz Hercegovine ali i gravitirajuće općine Tomislavgrad i Livno. Predavanja će biti iz domene arheologije, turizma, marketinga, agronomije, nutricionizma, gastronomije i dizajna.

Predstavit će se zanimljivi proizvođači suvenira inspiriranih antikom a udruga Vedrina predstavit će svoj projekt IDEJNIK, svojevrsnu publikaciju kojom će se korisnici moći voditi za izradu projekata od kulturne ili turističke važnosti. Tako će se predstaviti modna linija inspirirana hercegovačkim antičkim nasljeđem te okupiti umjetnike i obrtnike koji mogu ponuditi izradu predmeta od uporabne ali i likovne vrijednosti nadahnute antikom.

Gost predavač bit će ugledni pisac i gastronom Veljko Barbieri, veliki znalac antičke gastronomije koji je objavio niz knjiga i dokumentarnih filmova o ovoj tematici. Počasni gosti bit će: Generalni konzul republike Grčke u BiH Minas Ounanian, te generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru dr. Marko Babić. Konferenciju će otvoriti Ante Vujnović direktor federalnog Zavoda za zaštitu spomenika.

Kopirati
Drag cursor here to close