4ADA

U Čapljini se organizira znanstveno-stručna konferencija o upravljanju otpadom

U Čapljini se organizira znanstveno stručna konferencija ''Dobro upravljanje i pametno gospodarenje otpadom'' – ''4ADA''
Gospodarstvo / Industrija | 04. 05. 2022. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixabay / Ilustracija

Otpad je globalni problem današnjice, ali i gorući problem Bosne i Hercegovine. Posebnu opasnost predstavlja neadekvatno odložen otpad na kršu Hercegovine.

''Na žalost s ovim problemom suočen je i grad Čapljina koji uz mnoštvo divljih deponija ima i legalnu, ali neadekvatnu deponiju ADU u samom centru grada'', ove probleme, gradonačelnik grada Čapljine iznio je proteklog tjedna na koordinacijskom sastanku načelnika i gradonačelnika. 

''Lokalna vlast poduzima značajne mjere u rješavanju ovog gorućeg problema”, kazao je gradonačelnik Vidić i pozvao kolege načelnike i gradonačelnike HNŽ-a i susjedne županije (ŽZH) da se zajedničkim snagama uzmu u koštac ovoga problema.

Na tom tragu, Udruga ”Life” s partnerima Gradom Čapljinom, Vladom HNŽ i Cleantech HUB-om znanja SUM-a organizirat će u Čapljini međunarodnu konferenciju.

Radi se o prvoj  znanstveno - stručnoj konferenciji o „Dobrom upravljanju i pametnom gospodarenju otpadom“ pod nazivom ''ZA ADI'' ili ''4ADA''.

Konferencija će biti održana 27. svibnja 2022. godine u hotelu ''President'', a uskoro donosimo detaljan program. 

Kopirati
Drag cursor here to close