Nagrađeni radovi

Odabrani najbolji literarni radovi Tropletova natječaja

Kultura / Flash | 23. 06. 2016. u 16:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosudbeno povjerenstvo Hrvatske kulturne zajednice Troplet pregledalo je, provjerilo i ocijenilo te temeljem toga odabralo najbolje radove Tropletova natječaja za neobjavljene literarne radove učenika osnovnih i srednjih škola za 2016. godinu.

Nagrađeni osnovci, koji su pisali na temu "Obitelj – škola milosrđa", su: Simona Barišić, VIII. d, Osnovna škola Marka Marulića, Ljubuški; Dunja Delić, VII. a, Osnovna škola Orašje; Lucija Bešlić, VII., Osnovna škola Ivana Mažuranića, Posušje; Jozo Naletilić, VII. 1, Druga osnovna škola Široki Brijeg i Ivan Višić, VI., Osnovna škola Ivana Mažuranića, Tomislavgrad.

Autori najboljih literarnih radova srednjoškolac, čija je tema bila "Radost praštanja", su: Viktorija Perutina, III., Gimnazija Stolac; Anja Vukadinović, II. 2, Srednja škola Vitez; Dalibor Raspudić, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar; Petra Perić, III., Srednja strukovna škola Tomislavgrad i Iva Vladić, III. e, Gimnazija fra Grge Martića, Mostar.

Pobjednici će dobiti i novčane nagrade, i to za prvo mjesto 200 maraka, drugo mjesto 100 maraka, te 50 maraka za treće mjesto.

Nagrađeni radovi bit će objavljeni u zborniku koji će biti tiskan i predstavljen u sklopu Tropletovih dana kulture 2016. godine.

Iz Tropleta su zahvalili svim učenicima koji su poslali svoje radove, kao i nastavnicima i školama koje su iskazale zanimanje za natječaj i potaknuli učenike na pisanje radove.

Također, Troplet je zamolio autore koji nisu uz rad dostavili kontakt podatke (adresu i broj telefona) da to učine na adresu [email protected].

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na internetskim stranicama www.troplet.ba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close