Udruženje

KROKODIL-u Europska nagrada za komunikacije

Kultura / Flash | 11. 07. 2016. u 11:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje KROKODIL, organizator istoimenog regionalnog književnog festivala dobitnik je Europske nagrade za komunikacije koja je prije nekoliko dana uručena u Bruxellesu.

Tim komunikacija Udruženja KROKODIL prva je organizacija-dobitnik Europske nagrade za komunikacije u kategoriji NVO/Udruženja koja je i službeno uručena predstavniku odjeljenja komunikacija Udruženja KROKODIL Mileni Berić na gala ceremoniji koja je održana u briselskom hotelu Hôtel de la Poste u okviru Europskog summita za komunikacije.

Za nagradu su se u užem izboru natjecali i projekti “Gradovi žele dobrodošlicu izbjeglicama” (Cities welcome refugees) organizacije Eurocities te Crveni krst Flandrije (Rode Kruis Vlaanderen) kao treća nominirana organizacija u istoj kategoriji.

''Za Udruženje KROKODIL ova nagrada znači mnogo. Ona predstavlja prvu značajnu potvrdu profesionalnog rada svih članova našeg tima i prepoznavanje najboljih, najmodernijih strategija koje primjenjujemo i to od najvećih stručnjaka u ovoj oblasti. Ovakvom prepoznatljivošću ne samo da smo potvrdili da ne zaostajemo za najboljim svjetskim praksama već smo i omogućili širu vidljivost i kredibilitet naše organizacije na širem europskom, ali i globalnom nivou'', rekla je za Fenu Milena Berić iz Sektora za komunikacije Udruženja KROKODIL .

Berić navodi da će Udruženju KROKODIL ova nagrada otvoriti vrata ka novim partnerstvima, a samim tim i dalji rast baziran na stalnom usavršavanju i primjeni znanja kako kroz festival, tako i kroz Kuću za pisce, festival književnosti za djecu KROKODIL i druge programe koje realiziraju radi promocije suvremene književnosti i kulture čitanja.

Festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) književni je festival koji na jedinstven i originalan način predstavlja književnost regije u njezinom punom obimu – bez generacijskih, poetičkih, rodnih ili bilo kakvih drugih isključivosti.

Festival KROKODIL je od svog osnivanja 2009. postao jedan od najposjećenijih književnih događaja u regiji. Dosad je održano osam festivala, uz sudjelovanje više od pedeset pisaca iz zemlje, regije i Europe.

S više od 2.200 članova iz 42 zemlje Europska asocijacija direktora komunikacija je vodeća europska mreža predstavnika sektora komunikacija. Europski Summit za komunikacije je najveće okupljanje ove vrste u Europi koje spaja tisuće vodećih osoba iz svijeta odnosa s javnošću i korporativnih komunikacija u Bruxellesu radi umrežavanja i razmjene ideja o najmodernijim strategijama i alatima koji se koriste u suvremenim komunikacijama. Svake godine Europska asocijacija direktora komunikacija dodjeljuje Europsku nagradu za komunikacije koja ima za cilj da na europskom nivou nagradi izuzetna komunikacijska dostignuća.

Kopirati
Drag cursor here to close