Otkazi

Koronavirus zatvorio bosanske piramide

Uručeni su otkazi brojnom stručnom, vodičkom i uredskom osoblju ostavivši na poslovima samo direktore kako bi pravni subjekti ostali u funkciji.
Kultura / Flash | 05. 03. 2020. u 18:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Arheološkom parku Bosanska piramida Sunca podijeljeni su otkazi, a kako je priopćeno iz rukovodstva Fondacije i poduzeća Bosanske piramide d.o.o. razlog toga je smanjena posjeta turista arheološkim lokacijama te niži prihodi od očekivanih.

Uručeni su otkazi brojnom stručnom, vodičkom i uredskom osoblju ostavivši na poslovima samo direktore kako bi pravni subjekti ostali u funkciji.

Ističu kako su smanjeni prihodi i posjeta arheološkom parku razlog drastičnih sankcija, a uposlenicima je ponuđeno da rade volonterski u vremenu krize.

"Zaustavljene su sve investicije, nabavka opreme, instrumenata i alata te predviđena znanstvena snimanja i skeniranja predviđena za ovu sezonu. Postojeća instalacija ‘Vremeplov’ u parku ‘Ravne 2’ bit će konzervirana nakon završena prve faze radova. U narednih nekoliko mjeseci Fondacija će održavati potrebne sigurnosne mjere u svim tunelima i na Bosanskoj piramidi Sunca te besprijekorni nivo urednosti, čistoće i sadržaja u parku ‘Ravne 2’ i na parking prostorima. Na taj način gosti Fondacije neće osjetiti nikakve promjene u doživljaju piramida'', navodi se u priopćenju.

Semir Osmanagić je u razgovoru za portal Klix.ba kazao da su zbog medija koji su izvještavali o koronavirusu ostali bez turista koji su trebali dolaziti na bosanske piramide tijekom ožujka.

"Odlučili smo, s obzirom da smo odgovorna tvrtka, da u naredna tri mjeseca dok ne dođu toplija vremena i ne prođe koronavirus, da ostanemo na kosturu što se tiče fondacije. Planiramo da u lipnju ponovo zaposlimo naše ljude ukoliko sve bude uredu. Njima će biti ponuđeni ugovori o volontiranju pa ako žele u ovom periodu pomoći u promociji dobro su došli", rekao je Osmanagić za Klix.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close