'Das Hemd'

Književna večer i razgovor: 'Košulja' predstavljena u Mostaru

Kultura / Flash | 07. 12. 2015. u 17:11 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojezična književna večer i razgovor, kao i promocija knjige ''Das Hemd 1863- 1914- 2014'', u organizaciji Austrijskog veleposlanstva iz Sarajeva, održana je u ponedjeljak 7. prosinca, u knjižnici Kosače u Mostaru.

„Referentna točka svim tekstovima je košulja, koja je kao odjevni predmet najbliža ljudskoj koži te kao košulja za svaki dan, za krštenje ili ukop otvara povijesne, osobne i arhetipske asocijacije. Tekstovi autorica i autora, koji potječu iz nekadašnjih krunskih zemalja Habsburške monarhije, zemalja Antante i zemalja Centralnih sila, potresni su jer pripovijedaju o iskustvima i sudbinama za koje nema mjesta u velikoj povijesti“, rekao je Max Aufischer jedan od organizatora i sudionika ove književne večeri objašnjavajući značenje naslova 'Das Hemd', koji u prijevodu znači košulja.

Knjiga predstavlja višejezičnu antologiju nastalu na inicijativu Udruge za posredovanje u kulturi pokrajine Štajerske. 'Košulja 1863-1914-2014' je knjiga u kojoj se 33 autorice i autora, u pripovijestima, poetskim tekstovima i esejima prisjećaju Prvog svjetskog rata.

Svoje pripovijesti iz antologije na promociji u Mostaru čitali su Sijarić Mirsad, pisac iz Sarajeva, mostarski autor Marko Tomaš te Rudi Widerholfer, glumac iz Graza.

Kopirati
Drag cursor here to close