74. obljetnica

I ove godine svečano obilježavanje ''Bitke za ranjenike na Neretvi''

Kultura / Flash | 11. 04. 2017. u 08:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilježavanje 74. godišnjice "Bitke za ranjenike na Neretvi" bit će upriličeno 6. svibnja u Jablanici, priopćeno je iz SABNORA Jablanica.

Obilježavanje će biti upriličeno u Muzeju "Bitke za ranjenike na Neretvi" u Jablanici, a prema protokolu u 11:15 sati planirano je otvaranje izložbe "Povijesna pruga kroz povijesne izvore", jedne od najznačajnijih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji, omladinske pruga Brčko-Banovići- Arhiva Tuzlanske županije.

Nakon otvaranja izložbe, u 11 sati i 45 minuta biti će upriličena manifestacija "Cvijet za ranjenike", odnosno spuštanje 74 karanfila s mosta u rijeku Neretvu.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježje Muzeja "Bitke za ranjenike na Neretvi" planirano je u 12 sati, nakon čega će se održati svečana akademija te kulturno-zabavni program.

Pored spomenutog, planiran je i koncert za mlade, te dokumentarni film "Golim rukama", autora Hajrudina Šibe Krvavca.

Iz SABNORA Jablanica ovim putem mole izaslanstva koje žele položiti cvijeće da svoju prijavu izvrše kod organizatora manifestacije na spomen obilježju.

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, SABNOR BiH i općina Jablanica, a organiziraju je SABNOR BiH, SABNOR Jablanica, Društvo "Josip Broz Tito" Jablanica, te muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi".

Kopirati
Drag cursor here to close