Široki Brijeg

Dodijeljene nagrade na 9. ''Danima pobijenih hercegovačkih franjevaca''

Nagrade za najbolje literarne radove dodijeljene su u tri kategorije.
Kultura / Flash | 12. 02. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nagrade za najbolje literarne radove na završnici 9. ''Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca'' u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu dodijeljene su u tri kategorije.

U prvoj kategoriji, za uzrast djeca, nagradu je osvojila Ana Marija Martinović iz Kočerina za literarni sastav ''Pobijeni fratri'', drugu nagradu osvojila je Karmela Bašić iz Posušja za rad pod nazivom ''Pobijeni franjevci'', dok je treću za rad ''Pobijeni franjevci'' dobila Klara Galić iz Širokog Brijega.

U kategoriji mladeži nagrada je pripala Petri Bošković iz Stoca za rad ''Pišem vam''. Ana Sivrić iz Međugorja osvojila je drugu za rad ''Kristovih 66 učenika'', dok je treća nagrada pripala Ana-Mariji Bakula iz Tomislavgrada za rad ''Zrna vjere''.

Prvu nagradu za odrasle osvojila je Mirela Lovrić iz Širokog Brijega za dramu ''Dide, pobiše nam fratre''. Drugu nagradu osvojio je Ante Matić iz Zagreba za priču-svjedočanstvo ''Mučenička smrt fra Stjepana Naletilića, njegova brata Marijana i Matiše Penavića''. Treća nagrada pripala je Sanijeli Matković iz Širokog Brijega za rad ''Riječ bijaše i na kraju''.

Natječaj je raspisala Vicepostulatura postupak mučeništva ''Fra Leo Petrović i 65 subraće'' u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Kopirati
Drag cursor here to close