Donacija općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići

Dijeljenjem topova Sarajevo ''jača suradnju''

Grad Sarajevo donirao trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići
Kultura / Flash | 18. 04. 2019. u 21:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

zdici.info / Uručeni topovi

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je trofejne topove općinama Ilijaš, Žepče i Zavidovići kao znak simbolične podrške očuvanju bh. baštine.

Tako, kako je prioćeno iz Gradske uprave, nastavljen je projekt oživljavanja tradicije, kojim je planirano obuhvaćanje velikog broja bh. gradova, općina i čaršija s ciljem promocije baštine i obogaćivanja turističke ponude.

Skaka smatra da će to privući posjetitelje u bh. gradove, te je izrazio zadovoljstvo što je projekt naišao na dobrodošlicu kod načelnika i građana iz Žepča, Ilijaša i Zavidovića.

''Uvjeren sam da će ovo ojačati i proširiti naše veze'', rekao je Skaka, kojeg je u Ilijašu dočekao načelnik Akif Fazlić, te su na lokaciji iznad Ilijaša izvršili primopredaju te simbolične donacije.

Potom je delegacija predvođena gradonačelnikom Skakom ramazanski top uručila u nazočnosti načelnika Općine Žepče Mate Zovke Medžlisu Islamske zajednice te općine.

U Zavidovićima načelnik Hašim Mujanović zahvalio je Gradu Sarajevu na vrijednoj donaciji, te izrazio nadu da će to osnažiti veze i otvoriti mogućnost dodatne suradnje između glavnog grada i Zavidovića.

Kopirati
Drag cursor here to close