bh. filmski festival

Bh. filmovi na Manhattanu: Objavljen program BHFF-a

Kultura / Flash | 15. 03. 2017. u 13:32 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za izbor filmova za Bosanskohercegovački filmski festival (BHFF) u New Yorku objavila je izbor filmova za 2017. godinu. Ukupno 13 filmova će biti prikazano na festivalu uključujući i šest filmskih panela za diskusiju i razgovore s redateljima, od 12. do 15. travnja, u dva kina na Manhattanu, priopćeno je u srijedu iz BHFF-a.

BHFF će početi sa specijalnom prezentacijom 12. travnja uključujući specijalno prikazivanje i panel diskusiju u povijesnom Anthology Film Archives kinu, da bi se nakon toga prebacili u SVA Theatre za tri uzbudljive noći festivalskog 2017. natjecateljskog programa, događajima s redateljima i puno više.

Ove godine filmski program je izuzetno raznolik a obrađuje nekoliko važnih socijalnih i kulturoloških tema, uključujući teme o ekonomskoj nestabilnosti, filmove o osobama s posebnim potrebama, diskriminacije među spolovima, kao i kontinuirane težnje za prevazilaženje ratne zaostavštine. BHFF je počašćen da prikaže radove inovativnih mladih redatelja, zajedno s poznatim regionalnim osobama uključujući i radove oskarovca Danisa Tanovića te glumice Mirjane Karanović.

Od 12. travnja u Anthology Film Archives festival će prezentirati specijalno vannatjecateljsko prikazivanje filma "Album" Branka Ištvančića koji prikazuje ostavštinu ratova na Balkanu prikazujući sjećanja kroz fotografije koje su nastale tijekom rata, a nakon prikazivanja će uslijediti i panel diskusija o temi post-jugoslovenske kinematografije.

Natjecateljski dio programa će se održati u SVA Theatre od 13. do 15. travnja u sklopu koga će se prikazati četiri igrana, četiri kratka i četiri dokumentarna filma.

Filmovi koji budu prikazani u natjecateljskom programu 14. godišnjeg BHFF-a nominirani su da osvoje nekoliko priznanja uključujući Zlatnu jabuku nagradu publike i žirija.

U 2017. godini BHFF će po prvi put predstaviti i novu nagradu publike za najbolju glumu, nagradu glumcima ili glumicama u glavnim ili sporednim ulogama u kratkom ili igranom filmu, priopćeno je u srijedu iz BHFF-a.

Kopirati
Drag cursor here to close