predstavljanje

‘Admiralovi zapisi’ Davora Domazeta-Loše u Hercegovini

Kultura / Flash | 23. 11. 2015. u 15:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga «Admiralovi zapisi» ili «O pobjedi i ljubavi», autora admirala Davora Domazet-Loše bit će predstavljena u Gradskoj knjižnici u Širokom Brijegu, 23. studenog 2015. godine, s početkom u 18 i 30 sati.

Knjiga je to posvećena: «Dvadesetoj obljetnici Oluje, operacije koja je simbol hrvatske pobjede i hrvatske opstojnosti. Posvećena je i tristotoj obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.»

Knjiga «O pobjedi i ljubavi», nije knjiga o jednom hrvatskom admiralu, iako nosi naslov «Admiralovi zapisi», nego je knjiga o hrvatskoj vojnoj pobjedi nad jugoslavenskim komunističkim totalitarizmom, o pobjedi u teškoj političkoj i diplomatskoj bitci na «velikom ratištu», istaknuli su organizatori.

To je knjiga u kojoj je ispričana priča tko je uistinu bio drug Tito. To je knjiga koja govori o novom oživljavanju Tuđmanovog političkog nasljeđa.To je knjiga koja ukazuje, da je prijeko potrebno, da hrvatski narod prestane trpjeti tutorstvo nad svojim domoljubljem, i da mu ti isti tutori tumače prošlost, kako bi mu kontrolirali budućnost.

To je knjiga o manje vidljivoj strana Domovinskog rata i stvaranja hrvatske države, ali i post ratovskom «dalekosežnom prožimanju» kojim se nastoji krivotvoriti, i povijest, i događaje u njima.

To je knjiga, koja o pričama o jednom životu, priča priče o dobrim i lošim momcima, o zaslužnicima, ali i o «mangupima u našim redovima». Ne da bi se ovi potonji podaštavali, ne to nikako, nego da se pokaže da čovjek i na zabludu ima pravo, i da to nije grijeh, ali je grijeh u zabludi ustrajati. To je knjiga koja je 6. listopada 2015. proglašena najboljom knjigom o Domovinskom ratu, navodi se u priopćenju.

Uz Široki Brijeg, knjiga će 24. studenog biti predstavljena u hrvatskom domu H.S. Kosača u 18 i 30 sati te u ljubuškoj gradskoj vijećnici 25. studenog u 18 i 30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close