Iznevjerio

Will Smith napustio američku Akademiju filmskih umjetnosti i znanosti

Glumac Will Smith je istakao da je iznevjerio i povjerenje Akademije
Kultura / Film TV | 02. 04. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Will Smith napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i znanosti nakon što je na dodjeli Oscara prošlog vikenda ošamario komičara Chrisa Rocka, prenosi Anadolu Agency (AA).

"U potpunosti ću prihvatiti sve posljedice za svoje ponašanje. Moji postupci na 94. dodjeli Oskara bili su šokantni, bolni i neoprostivi. Lista onih koje sam povrijedio je duga i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i globalnu publiku", rekao je Smith.

Istaknuo je da je iznevjerio i povjerenje Akademije.

"Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave zbog njihovog izvanrednog rada. Veoma sam tužan. Želim da vratim fokus na one koji zaslužuju pažnju svojim dostignućima i omogućim Akademiji da se vrati nevjerovatnom poslu koji radi na podršci kreativnosti i umjetnosti u filmu", dodao je.

Tijekom svog govora voditelj ovogodišnje dodjele Oscara se neprimjereno našalio na račun Smithove supruge Jade Pinkett Smith zbog njene frizure. Tada ju je uporedio s G.I. Jane, popularnim filmskim likom kojeg je utjelovila na ćelavo ošišana Demi Moore. Smith se potom popeo na pozornicu i udario Rocka u lice.

Akademija filmske umjetnosti i znanosti osudila je ranije Smithove postupke te pokrenula istragu incidenta.

U međuvremenu, holivudski glumac Will Smith ispričao se Chrisu Rocku jer ga je ošamario te poručio kako je njegovo ponašanje na 94. svečanosti dodjele nagrada bilo "neprihvatljivo i neoprostivo".

"Nasilje u svim njegovim oblicima je otrovno i destruktivno. Moje ponašanje na sinoćnjoj dodjeli Oskara bilo je neprihvatljivo i neoprostivo", rekao je Smith u objavi na Instagramu.

Dodao je da su šale na njegov račun dio posla, ali da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge, glumice Jade Pinkett Smith, koja već se već neko vrijeme bori s bolešću zbog koje na dijelovima glave gubi kosu, "bila previše".

Kopirati
Drag cursor here to close