4 kategorije

Viva film festival otvorio natječaj za prijem filmova

''Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje, širili vidike i poslali filmske poruke svijetu'', poručili su iz direkcije Festivala.
Kultura / Film TV | 16. 02. 2021. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija Viva Film Festivala organizira  7. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL  koji se održava od 22. – 26.09. 2021.

Tim povodom otvoren je natječaj za prijem filmova za 4 natjecateljske kategorije: Religija, Ekologija, Turizam i kategorija Omladinski BiH film.

''Čast nam je i veliko zadovoljstvo pozvati Vas na predstojeći 7. Internacionalni festival dokumentarnog i kratkog igranog filma VIVA FILM FESTIVAL 2021., koji će se ove godine održavati u Sarajevu i u još 17 gradova Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve filmske umjetnike da pošalju svoje filmove, kako bismo i ove godine zajedno dijelili ideje, širili vidike i poslali filmske poruke svijetu'', poručili su iz direkcije Festivala.

''Viva Film Festival očekuje predstavnike 30-tak zemalja s preko 60 filmova iz svih kategorija, prema propozicijama Festivala.

Svi filmovi koji se prođu u finalnu selekciju ulaze u natjecanje za vrijedne nagrade po četiri kategorije:

- Religija (filmovi koji svojom tematikom promoviraju specifičnosti religije, a u cilju zbližavanja, razumijevanja i međureligijske tolerancije);
- Ekologija (filmovi koji svojom tematikom promoviraju prirodnu baštinu zemalja iz kojih dolaze u cilju poticanja razvoja ekološke svijesti);
- Turizam (filmovi koji svojom tematikom promoviraju turističke potencijale država iz kojih dolaze).
- Omladinski BiH ( Filmovi koje su proizveli omladinci iz Bh osnovnih i srednjih škola u sklopu Viva škole filma: od ideje do realizacije)

''Bila bi nam čast vidjeti filmove iz vaše produkcije odnosno Vaše zemlje na  7. VIVA FILM FESTIVALU”, kazao je Ratko Orozović, umjetnički direktor festivala.

Rok za dostavu filmova i prijava je 15.05.2021. godine.
Rezultati oficijalne selekcije bit će objavljeni najkasnije do 01.06.2021. godine.
Sve opširnije informacije o Festivalu kao i prijavu i akreditaciji list, možete pronaći na našoj web adresi: http://www.vivaba.com/

Kopirati
Drag cursor here to close