Oskarovac

Preminuo proslavljeni glumac William Hurt

William Hurt, Oscarom nagrađen glumac koji je glumio u filmovima poput Body Heat, The Big Chill i Broadcast News, preminuo je u 72. godini.
Kultura / Film TV | 14. 03. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hurtov sin Will potvrdio je očevu smrt u priopćenjem.

"S velikom tugom obitelj Hurt oplakuje smrt Williama Hurta, voljenog oca i Oscarom nagrađenog glumca, 13. ožujka 2022., tjedan dana prije njegovog 72. rođendana", rekli su iz obitelji. "Umro je mirno, u obitelji, prirodnom smrću. Obitelj u ovom trenutku traži privatnost", dodali su.

Trostruko nominiran za najboljeg glumca na dodjeli Oscara, Hurt ga je u ovoj kategoriji dobio za ulogu u filmu Poljubac žene pauka iz 1985.

Nakon što se prvi put pojavio na velikom platnu u znanstveno-fantastičnom horor filmu Altered States iz 1980. (za ulogu koja mu je donijela nominaciju za Zlatni globus) Hurt je brzo postao jedan od najsvestranijih vodećih ljudi u kinu osamdesetih.

Tri uzastopne nominacije za Oscara za najbolju mušku ulogu zaradio je u filmovima "Poljubac žene Pauka" iz 1985. (za ulogu homoseksualnog zatvorenika u brazilskom zatvoru), romantičnoj drami "Djeca manjeg Boga" (1986), te o jednom od najboljih filmova osamdesetih- "Broadcast News" iz 1987., gdje igra ulogu površnog televizijskog novinara.

Kopirati
Drag cursor here to close