Anti-covid pravila ponašanja

Poluprazne dvorane na filmskom festivalu u Veneciji

Uoči početka tog slavnog festivala, postavljeni su deseci znakova upozorenja koji su pokazatelj neuobičajenog ovogodišnjeg izdanja.
Kultura / Film TV | 02. 09. 2020. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:AFP / Poluprazne dvorane na filmskom festivalu u Veneciji

Venecijanski filmski festival krenuo je u srijedu pod strogim epidemiološkim mjerama, a na tom prvom većem filmskom festivalu od početka pandemije koronavirusa će se za Zlatnog lava boriti 18 filmova.

U srijedu je na filmu otvaranja, "Lacciju“ talijanskog režisera Danielea Luchettija, dvorana bila poluprazna, a gledateljima se prije ulaska mjerila temperatura.

Uoči početka tog slavnog festivala, postavljeni su deseci znakova upozorenja koji su pokazatelj neuobičajenog ovogodišnjeg izdanja.

Foto:AFP / Venecijanski filmski festival krenuo je u srijedu pod strogim epidemiološkim mjerama

"Anti-covid-19 pravila ponašanja“, stoji na svjetlom, vertikalnom znaku. "Nosite masku. Držite sigurnu udaljenost, perite ruke“.

I dok su novinari šetali svježe postavljenim crvenim tepihom, radnici su obavljali zadnje pripreme za početak festivala, svi pod maskama.

"Ove godine su u Veneciji zamijenili festival s karnevalom. Mi smo na maskiranom balu“, našalio se talijanski novinar, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close