Doxx Design

Mostarka Tea Antunović izrađuje nakit za Venecijanski film festival

Ono na što je najviše ponosna jeste činjenica da su se komadi iz njene radionice nosili i na Venecijanskom Film Festivalu.
Kultura / Film TV | 25. 10. 2022. u 14:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tea Antunović, dvadesetšestogodišnjakinja iz Mostara prije četiri godine ušla je u poduzetničke vode.

Kako se jedna, tada djevojka sa 22 godine odlučuje na pokretanje vlastitog biznisa, Tea za portal Senzor objašnjava:

''Najveći razlog zašto sam se odlučila stvoriti svoj mali biznis je da nosim ono na što sam i sama ponosna, ono što u potpunosti odražava moj stil i naravno podržati smanjenje brze mode. Tako je 2018. godine i nastao prvi komad nakita – ogrlica od patenta. Ispostavilo se da je to zapravo pun pogodak, što mi je dalo vjetar u leđa da pokrenem svoj mali biznis. U početku sam radila nakit od patenta u kombinaciji sa drugim materijalima, ali 2020. godine se razvila ljubav prema polimernoj glini. Iako još uvijek u asortimanu imamo i ogrlice od patenta, nekako sam se više bazirala na polimernu glinu'', kaže na samom početku našeg razgovora.

Tea objašnjava i zašto baš nakit od polimerne gline:

''To je materijal koji je iznimno dugotrajan, fleksibilan, nije toksičan, te ne izaziva alergije. Osim polimerne gline, jedan od najbitnijih materijala Doxx Design brenda je i nehrđajući čelik. Na svakom komadu su komponente od ove vrste čelika, tako da čak osobe s alergijama mogu uživati u našim kreacijama”, objašnjava Tea.

Ono na što je najviše ponosna jeste činjenica da su se komadi iz njene radionice nosili i na Venecijanskom Film Festivalu, gdje je glumica Jelena Kordić Kuret izabrala baš Doxx Design za svoju red carpet odjevnu kombinaciju.

''Ponosim se time što je moj rad prepoznan od strane klijentica i pratitelja. Osim podrške, ponosna sam na kvalitetu, te njegovu unikatnost. Također, uvijek je dobar osjećaj znati da ne doprinosiš brzim trendovima, nego stvaraš komade koji su dugotrajni i koji su stvoreni rukama, ali najnevjerojatniji trenutak je bio kada sam svoj proizvod ugledala na pomenutom festivalu'', ponosno ističe.

Tijekom svog poslovanja, ova Mostarka je upoznala mnogo rukotvoraca koji se bave istim ili sličnim poslom, te je došla na ideju da pokrene jedan zanimljiv projekt.

''Osim brenda Doxx Design, jedan od projekata na koji sam ponosna je sajam rukotvorina Ruke. Art Bazaar. To je sajam koji je okupio preko 30 izlagača iz regije gdje su rukotvorci predatavili svoje radove i pokazali svoju ljubav prema istima. Uskoro se održava i 3. po redu sajam u prostorijama OKC Abrašević u Mostaru'', ističe.

Ono što komade iz Doxx Design radionice izdvaja iz mase nije samo stil, unikatnost nego i očita ljubav prema onome što Tea radi i kako sama kaže - ''Osim stila i njegove jedinstvenosti, naš nakit može nositi svatko i u njemu se osjećati posebnim''.

Doxx design, osim spomenutih ogrlica i naušnica nudi i veliki izbor prstenja. A ubrzo dolazi i novi proizvod kojeg će ekskluzivno predstaviti na Ruke. Art Bazaar sajmu rukotvorina!

''Osim društvenih mreža kao Instagram i Facebook, naše proizvode možete pronaći u Poppy dućanu u Mostaru, Lola Concept Store u Ljubuškom, Unique Concept Store u Čapljini, te TJT dućan u Sarajevu. Također online platforme Orea Bazaar i WearThePants Shop za Dubai'', zaključuje naš razgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close