Mostarski glumac

Krešić o kazalištu i 'Božjem gnjevu'

Kultura / Film TV | 08. 02. 2022. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Josip Mlakić je napisao izvrstan scenarij prema svom istoimenom kriminalističkom romanu. Prije tri godine prvi put sam pročitao 'Božji gnjev' i odmah sam osjetio jaku poveznicu sa sadržajem romana, to je okruženje u kojem sam odrastao, to su likovi koje sam kao dijete gledao, koji su nekako uvijek bili u blizini jer mi je i pokojni otac bio u ratu. Znao sam kako govore, kako misle, kako se ponašaju. Pogotovo sam se povezao s glavnim likom Ilijom. Imao sam osjećaj kao da je napisan za mene'', izjavio je u intervjuu za Večernji list mostarski glumac Ivo Krešić govoreći o filmu čije je snimanje nedavno završilo u Hrvatskoj.

  / Bljesak.info | Ivo Krešić

Krešić kaže kako smatra kako je filmska ekipa napravila odličan posao.

''Snimljeno je sve što je redatelj planirao, pa i više, atmosfera na setu je svaki dan bila super, direktor fotografije Mirko Pivčević napravio je vrhunski posao, a cijela ekipa zaista je bila na visini zadatka jer se snimalo u jako teškim vremenskim uvjetima'', rekao je Krešić inače član ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

''Prije ove uloge najdraža mi je bila ona u filmu Kristijana Milića "Mrtve ribe plivaju na leđima". Taj film je za mene remek-djelo. Bilo je još uloga, drag mi je film Bobe Jelčića "Obrana i zaštita" koji je bio moje vatreno krštenje. Bobo mi je prvi pružio priliku da glumim u filmu. Iskreno, nikada do tada sebe nisam zamišljao kao filmskog glumca. Kazalište je moja prva i prava ljubav. Ove godine očekujem da će izići film "4:2" gdje igram glavnu mušku, a Bojana Gregorić Vejzović igra glavnu žensku ulogu. To je intimna obiteljska drama o dvoje ljudi u sjeni velikog događaja – finala Svjetskog prvenstva. Također će izići i film "Stigme" redatelja Zdenka Jurilja u produkciji širokobriješke kuće Kadar, gdje je direktor fotografije opet Mirko Pivčević. To je zanimljiva priča o ljudskim sudbinama u kojoj igram švercera duhana Matu. Tako da, eto, uloga Ilije u "Božjem gnjevu" nije baš moja prva uloga, ali mi je najdraža'', kaže Krešić.

Kaže kako mu je kazalište prva ljubav, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru je stalnom angažmanu.

''Radimo, po mom mišljenju, jako kvalitetne predstave. To je zaista posebno mjesto. "Otirač" je bila moja prva monodrama, napravio sam je uz mentorstvo redateljice Tanje Miletić Oručević kao diplomsku predstavu. Kasnije je ostala na sceni jedanaest godina. Volim tu predstavu, ali sam je morao ugasiti jer je to životno razdoblje završeno za mene i ja sam danas drukčiji, ne vjerujem više tako čvrsto u stvari koje sam tada govorio. Tako da je najpoštenije bilo i prema sebi i publici da je ugasim'', rekao je, između ostalog, Krešić za Večernjak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close