Arena

General u Puli kratkih rukava

Kultura / Film TV | 20. 07. 2019. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije, održanoj u subotu u Puli, objavljeni su i dobitnici ovogodišnjeg Pula Film Festivala.

  

Zlatnu arenu osvojio je film 'Dnevnik Diane Budisavljević' Dane Budisavljević, dok film Antuna Vrdoljaka 'General' nije osvojio niti jednu nagradu, objavio je T-portal.

Velika Zlatna arena otišla je u ruke filma 'Dnevnik Diane Budisavljević', redateljice Dane Budisavljević, koja je dobila i Zlatnu arenu za najbolju režiju.

Najboljim glumcem proglašen je Krešimir Mikić, zahvaljujući ulozi ministra u filmu 'Koja je ovo država', dok je titulu najbolje glumice osvojila Hristina Popović za ulogu Hrvojke Horvat u filmu 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'.

Priznanje za najbolju manjinsku koprodukciju dodjeljuje se filmu 'Šavovi', redatelja Miroslava Terzića, dok je ocjenjivački sud posebno pohvalio glumicu Juditu Franković Brdar za kreiranje izuzetno kompleksnog glavnog lika predočenog velikom ekspresivnošću u filmu 'Izbrisana', redatelja Mihe Mazzinija.

 

U kategoriji Hrvatski program - manjinska hrvatska koprodukcija, Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu 'Rafaël', redatelja Bena Sombogaarta, Zlatna arena za režiju Teoni Strugar Mitevskoj za film 'Bog postoji, njeno ima je Petrunija', a za glumačko ostvarenje Juditi Franković Brdar za ulogu Ane u filmu 'Izbrisana' redatelja Mihe Mazzinija.

U ruke Dane Budisavljević, za film 'Dnevnik Diane Budisavljević' otišla je i nagrada publike Zlatna vrata Pule, navodi T-portal.

Kopirati
Drag cursor here to close