PRIRODNI ODABIR

Filmu Alete Rajič nagrada za animaciju u Parizu

'Prirodni odabir' je nastao u produkciji Studia Neum, te koprodukciji sa Zagreb Filmom uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a
Kultura / Film TV | 09. 06. 2020. u 06:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Animirani film 'Prirodni odabir' u režiji bosanskohercegovačke animatorice Alete Rajič osvojio je nagradu za najbolju animaciju na SEE a Paris - Festivalu filma Jugoistočne Europe. Festival se održava dijelom u Berlinu a dijelom u Parizu, no ove godine je održan online.

Ovo je druga nagrada dodijeljena mladoj autorici, uključujući onu u Banja Luci za najbolju 2D animaciju u listopadu prošle godine.

Podsjećamo da je Prirodni odabir uvršten u selekciju na najprestižnije festivale animacije u svijetu uključujući Annecy, Monstru i Animafest te još 20 svjetskih festivala, a premijerno prikazan u sklopu kratkog natjecateljskog programa Sarajevo Film Festivala 2019.

'Prirodni odabir'  je nastao u produkciji Studia Neum, te koprodukciji sa Zagreb Filmom uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).

Kopirati
Drag cursor here to close