Film Tiger (shark) king pobjednik drugog Festivala podvodnog filma u Neumu
Prikazano 27 filmova

Film Tiger (shark) king pobjednik drugog Festivala podvodnog filma u Neumu

Kultura / Film TV | 20. 08. 2022. u 12:36 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije “Neumsko ljeto” jučer  je započeo Festival podvodnog filma Neum 2022. koji se održava u hotelu “Zenit” u Neumu.

Prvu noć Festivala podvodnog filma u Neumu prikazano je 27 filmova u službenoj konkurenciji, piše portal Neum online.

Osnivač i direktor Festivala Ivo Mikulić kazao je kako je organizacijski odbor zaprimio veći broj prijavljenih filmova u odnosu na prošlu godinu koja je bila odlična. Ni malo lagan zadatak nije bio pred organizatorima i žirijem prilikom odabira finalista ovogodišnjeg Festivala podvodnog filma u Neumu.

Video: TIGER SHARK KING trailer

Filmovi su pokazatelj angažmana amatera i profesionalaca sukladno interesima i temama koje obrađuju.

“Bio sam izuzetno iznenađen i dirnut izvanrednim kvalitetom i raznolikošću prijava iz cijelog svijeta – od umjetničkih slika do uzbudljivih kratkih dokumentarnih filmova koji naglašavaju probleme izumiranja svjetskih oceana i morskih vrsta”, rekao je član žirija Juergen H. Gangoly, iskusni predstavnik za komunikacije, podvodni fotograf, autor i ekolog iz Austrije.

Publika Festivala podvodnog filma u Neumu mogla je uživati u pravim podvodnim atrakcijama i prikazu skrivenog blaga podmorja na filmskom platnu u Neumu.

Pobjednici drugog Festivala podvodnog filma u Neumu 2022.

Pobjednik drugog Festivala podvodnog filma u Neumu 2022. je film Tiger (shark) king, čiji je redatelj Clayton Conn. Nakon vrlo preciznog razmatranja i ocjenjivanja, članovi žirija su posebnim glasovanjem proglasili ovogodišnjeg pobjednika.

Ostali nagrađeni filmovi su:

Najbolji eko film – Waterunder water vision
Najbolja kamera – Reef reflection Cozumel, Blane Henderson USA
Najbolja glazba filma – Like a bride directed by Francesco Cabras, composed by Marco Graciosi Italy.

Danas, 20. kolovoza, održava se edukativno – ekološka radionica podvodnog snimanja i sigurnosti pod nazivom “Podvodni svijet” koju vode certificirani ronioci Mario Jerkić s timom, a Goran Stojkić, producent i snimatelj BONK produkcije prezentirati će svoja iskustva na temu “Svijetlost u podvodnom snimanju”.

Drugi Festival podvodnog filma u Neumu prolazi i bolje od očekivanja, a kako je je prošlo prikazivanje filmova i druženje na drugom Festivalu podvodnog filma u Neumu pogledajte u galeriji na portalu Neum online.

Kopirati
Drag cursor here to close