Bez vode

Fontana zvana Sahara

Najavljene su sanacije fontana u parku Zrinjevac, u parku Alekse Šantića i one kod Doma Zdravlja, a radovi su trebali biti završeni još u srpnju prošle godine.
Gospodarstvo / Ulaganja | 20. 09. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fontana u mostarskom parku Zrinjevac već godinama stoji suha i u lošem je stanju. Iako je početak radova sanacije fontana u gradu na Neretvi, prema najavama, trebao započeti još u travnju, ova je fontana ''preskočena''.

Isto je najavljivano i u lipnju prošle godine. No, od tada do danas fontana u mostarskom parku, inače dar Italije Mostaru, ostaje simbolom nerada ili sporog rada gradskih odjela.

Za pohvalu nije ni česma koja je godinama bila oštećena. Njezina rekonstrukcija završena je neslavno te je uklonjena nakon komentara javnosti. Donesena su dva korita koja nisu predstavljala odgovarajuće rješenje, pa se građani i mališani ne mogu osvježiti.

Iz Grada su, osim fontane u Zrinjevcu, najavljene sanacije i onih u parku Alekse Šantića i kod Doma Zdravlja, a radovi su trebali biti završeni još u srpnju prošle godine. Međutim, kraj se ne nazire. Kao ni početak.

Inače, u Mostaru se nalazi 16 fontana, od kojih su neke stavljene u funkciju i radit će do sredine listopada kada se, po odluci Grada, gase sve do proljeća.

O samom održavanju fontana trebala bi se brinuti gradska komunalna poduzeća, međutim stanje mostarskih fontana pokazuje nešto sasvim suprotno.

Kopirati
Drag cursor here to close