Blato

Zaboravljena mostarska fontana

Na području Mostara nalazi se 16 fontana, a službeno ih je u funkciji osam.
Gospodarstvo / Ekologija | 26. 02. 2021. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Park Zrinjevac u Mostaru jedan je od obiljenih mjesta u ovom gradu za uživanje na suncu te dječju igru. Ipak, fontana u Parku nakon obilnih kiša izgleda tužno i napušteno.

Zaboravljena i prljava tako čini nakupinu lišća, kamenja, smeća i mutne smeđe vode. Inače, fontana u parku Zrinjevac u Mostaru godinama ne radi.

Podsjetimo kako se na području Mostara nalazi 16 fontana, a službeno ih je u funkciji osam.

Gradska uprava Mostar započela je prvu fazu projekta rekonstrukcije gradskih fontana još u lipnju 2020. godine, a projekt uključuje i puštanje u funkciju fontanu u parku Zrinjevac. 

Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Mostara za prošlu godinu izdvojeno je 105.500 maraka za rekonstrukciju fontana i javnih izljeva.

Za mostarske fontane, prema istom dokumentu, izdvojeno je preko stavke ''grant za fontane'' još 49 tisuća KM.

Planom javnih nabava za 2020. godinu J.P. Komunalno d.o.o. Mostar izdvojeno je 100.000 maraka za nabavu ''materijala za održavanje fontana, javnih WC-a i javnih česmi'', ali prema podacima Portala javnih nabava, nabava kao takva nije raspisana.

Ista stavka, u istom iznosu, dio je Plana nabava i u ovoj godini. Nabava se, navode, planira raspisati u ožujku, dok bi se ugovor zaključio mjesec dana kasnije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close