Malo radi, malo ne radi

Nakon kiše proradila fontana

Fontana na Španjolskom trgu više nije suha
Gospodarstvo / Flash | 05. 08. 2020. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fontane u Mostaru se ne mogu odlučiti bi li radile ili ne. Nakon što zablistaju u punom sjaju, brzo se i ugase, pa tako i fontana na Španjolskom trgu.

Umjesto da osvježi za vrijeme vrućina, prije dva dana pisali smo kako se ugasila ova fontana, dok je sada, odmah nakon kiše proradila.

Podsjetimo, gradska uprava najavila je rekonstrukciju gradskih fontana koja je započela u lipnju. Radovi su prvobitno trebali početi u travnju da bi osvježene fontane dočekale ljeto, no zbog epidemioloških razloga te zbog nemogućnosti nabavke opreme za ugradnju, radovi su prolongirani.

'Projekt uključuje potpunu rekonstrukciju fontane ispred Gimnazije Mostar, djelomičnu rekonstrukciju fontane na Španjolskom trgu, potpunu rekonstrukciju fontane ispred Pozorišta te Musala 1 i Musala 2, kao i puštanje u funkciju fontane u parku Zrinjevac i sufinanciranje dovršetka projekta izgradnje fontane na spomeniku ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, priopćili su ranije iz Gradske uprave.

U sklopu navedenih radova planirano je i postavljanje rasvjetnih tijela, izmjena vodoskoka i prateće opreme: pumpi, filtera, ugradnja hidroizolacije te građevinska sanacija dijelova koji nisu u funkciji. Projekt obnove gradskih fontana pripremila je Služba za komunalne poslove Grada Mostara, a radove izvodi JP Komunalno Mostar. Planirani završetak svih radova trebala je biti polovina srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close