Obnova?

Vojničko igralište: Mreže na golovima uništene, atletskoj stazi ni traga

Sportska oprema koju je kupovao Studentski zbor, morala je čekati.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 01. 2020. u 14:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mreže na nogometnim golovima na Vojničkom igralištu, već nekoliko mjeseci su uništene.

Ogoljeni golovi na kampusu mostarskog Sveučilišta očito su nekome smetali pa su mreže uništavane, iako uništavači nisu ni svjesni koliko je vremena bilo potrebno da i sami golovi stignu na igralište koje je godinama čekalo obnovu.

Igralište je bivalo obnovljeno od strane Sveučilišta, ali sportska oprema koju je kupovao Studentski zbor, morala je čekati.

Radovi na rekonstrukciji igrališta završili su, ali golova izvjesno vrijeme nije bilo.

Foto: Bljesak.info / Ogoljeni golovi

Prilikom 'svečanog' otvaranja, odnosno održavanja nogometne utakmice s profesorima koji se na kraju nisu ni pojavili, tadašnji predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić pojasnio je zašto nije golovi nisu stigli.

''Zbog komplikacija na granici golovi nisu postavljeni'', kazao je Džoić. Naknadno nam je iz Zbora rečeno kako je došlo do problema na carini.

Golovi su konačno postavljeni u travnju prošle godine, ali se i dalje moralo čekati da stignu mreže.

Tadašnji predsjednik istaknuo je da su dobili obećanje da će atletska staza biti obnovljena na proljeće 2019. godine. Novoj stazi do danas, ni traga.

Reagirao bivši predsjednik

Bivši predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić, koji je na mandatu bio tijekom procesa obnove Vojničkog igrališta, reagirao je na objavu ovoga teksta.

''Studentski zbor nije kupio samo sportsku opremu, a Sveučilište nije obnovilo igralište, nego je to radio Studentski zbor za vrijeme 17. i 18. saziva Predsjedništva. Studentski zbor nema pravnu osobnost i naravno da je tu svoj doprinos dalo i Sveučilište ali sve natječaje i donacije pisao je Studentski zbor, a u ovome slučaju ja osobno'', stoji u reagiranju.

Dodaje kako je Zbor u dvije godine izdvojio značajna financijska sredstva za obnovu, ''a to možete pronaći na stranicama Studentskog zbora budući da je upravo za vrijeme mojeg mandata svaki pfening i utrošak Studentskog zbora javno objavljen''.

Po pitanju obnavljanja atletske staze, naveo je Džoić, planirala se tartan staza za koju su imali obećanja sa svih strana ali, tvrdi, on nije taj koji ''s 25 godine može jednim potpisom napraviti nešto veliko''.

Kopirati
Drag cursor here to close