Bit će plaće

USK: Smijenjeno pet ministara, Skupština usvojila Financijski plan ZZO

''Jasno sam kazao da smo mi svjesni svojih pozicija, to su mandatske pozicije koje se mogu dnevno mijenjati i svjesni toga svi su dali svoj određen doprinos'', kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 04. 2021. u 20:27 Bljesak.info
Smijenjeno pet ministara u Vladi USK

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni djelatnici u Unsko-sanskom kantonu, nakon što je kantonalna Skupština usvojila Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja, ne moraju strahovati hoće li dobiti plaće.

Usvajanje ovog plana, kaže opozicija, uvjetovana je smjenom pet dosadašnjih i imenovanjem pet novih ministara. Tvrde da je pozadina svega osobni interes pojedinaca. Novoizabranipredsjednik Skupštine odlučno negira takve tvrdnje, javlja BHRT.

Novi ministar zdravstva je Muris Halkić, poljoprivrede ministrica Samra Mehić, Almin Hopovac novi je ministar obrazovanja, a Ines Pušac pravosuđa, dok je za ministra za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida imenovan Samir Jašaragić.

''Jasno sam kazao da smo mi svjesni svojih pozicija, to su mandatske pozicije koje se mogu dnevno mijenjati i svjesni toga svi su dali svoj određen doprinos'', kazao je Mustafa Ružnić, premijer USK.

Pored rekonstrukcije Vlade, usvojen je i Financijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja čime su stvoreni uvjeti za isplatu plaća zdravstvenim radnicima u Unsko-sanskom kantonu.

I dok opozicija smatra da su ove točke uvjetovane jedna drugom, odnosno da su pojedini zastupici uvjetovali podršku Financijskom planu Zavoda zdravstvenog osiguranja smjenom dosadašnjih i imenovanjem novih ministara, predsjedavajući Skupštine to negira, kaže upravo je suprotno.

''Jasno je da su točke bile uvjetovane, prvo se morala izvršiti rekonstrukcija Vlade i zadovoljiti lični i privatni razlozi kao što su na društvenim mrežama rekli i smijenjeni ministri da bi profunkcionirao zdravstveni sistem'', kazao je Jasmin Musić, predsjednik Kluba poslanika SDA u Skupštini USK.

''Nema to nikakve veze sa uvjetovanjem, imali smo obećanje za prošli ponedjeljak kad je bila 15. redovna i da će doći Zavod, čekali smo dopunu i nije došla. Tad nije bilo rekonstrukcije na dnevnom redu'', naveo je Razim Halkić, predsjedavajući Skupštine USK.

Na nastavku četvrte vanredne sjednice, Nisvet Jusić je imenovan za predstavnika Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine, a Razim Halkić je izabran za predsjedavajućeg, čime je nakon godinu dana kompletirano rukovodstvo. Skupštine i definirana parlamentarna većina u kantonu.

Kopirati
Drag cursor here to close