Prelazak na islam

Večernjak: Ministrov brat pokrenuo laž o bratiću kardinala Puljića

Vijesti / Flash | 19. 04. 2021. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Foto: Avaz - Aljo ef. Cikotić

Brat ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića pokrenuo je harangu na kardinala Puljića, objavilo je Bh izdanje Večernjeg lista.

''Zanimljivo je i da je Aljo ef. Cikotić iz džemata Kalibunar, koji se prvi pohvalio i potvrdio laž da je bratić kardinala Puljića prešao na islam, brat SDA-ova ministra sigurnosti BiH i osumnjičenika za ratne zločine nad Hrvatima Bugojna, kontroverznog Selme Cikotića. Za efendiju Cikotića još prije 11 godina, kada su vehabije izvršili teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno i ubili policajca Tarika Ljubuškića, tadašnja emisija 60 minuta Federalne TV objavila je kako je 'široko otvorio vrata svoje džamije vehabijama', s tvrdnjom da se u toj džamiji regrutiraju borci koji se šalju u Afganistan u pomoć talibanima'', piše Večernji list.

Novine su navele kako je imam, koji je, kako navode, plasirao lažnu vijest tada je potvrdio da mu u džamiju dolaze vehabije i izrazio zadovoljstvo što ''nikada nije bilo konfrontacije između vjernika dvaju različitih pristupa islamu u njegovu džematu''.

Teroristički napad na Policijsku postaju Bugojno okarakterizirao je kao čin umobolnog čovjeka kojeg su se vehabije odrekli jer je bio destruktivan za zajednicu.

Kopirati
Drag cursor here to close