Slovenačk dokument

NATO nije upoznat s 'non paperom', javio se i njemački ministar za europske poslove

"Navodne papire nismo vidjeli, pa nemamo komentar", priopćio je neimenovani dužnosnik NATO-a za TVCG.
Vijesti / Politika | 16. 04. 2021. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO nije upoznat sa slovenačkim non paperom, kojim se navodno predviđa "komadanje BiH, u promjena granica država bivše SFRJ.

"Navodne papire nismo vidjeli, pa nemamo komentar", priopćio je neimenovani dužnosnik NATO-a za TVCG.

Riječ je o neslužbenom dokumentu, koji je Bruxellesu dostavio slovenački premijer Janez Janša, a odnosi se na četiri države regije koje su članice Alijanse.

U sjedištu NATO-a u Bruxellesu su rekli da nemaju komentar o tom dokumentu, prenio je portal RTCG.

Njemački ministar za europske poslove u Ministarstvu vanjskih poslova Michael Roth poručio je da je crtanje novih granica opasan put za zemlje Zapadnog Balkana.

"Zemlje Zapadnog Balkana imaju budućnost samo kao multietnička i multireligijska društva. Regionalno pomirenje i suradnja ključevi su mira, demokracije i prosperiteta. Crtanje novih granica je opasan put", napisao je Roth.


Njegova poruka dolazi kao odgovor na navodne "non papere" u kojima se pojavljuju ideje ustavnih izmjena, a idu čak i do cijepanja nezavisnih država poput BiH i pripajanja određenih teritorija drugim zemljama u susjedstvu, piše Klix.


Slovenački portal "Necenzurisano" objavio je jučer navodni neslužbeni dokument o idejama za komadanje Bosne i Hercegovine, pristupanju Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju Kosova s Albanijom.


Kopirati
Drag cursor here to close