18 milijuna KM

Ugovori potpisani: Spremaju se radovi na rekonstrukciji cesta u SBŽ-u

Kako je rečeno novinarima, predviđeno da radovi počnu za sedam dana, a rok za završetak je šest mjeseci.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 08. 2018. u 15:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovore o izgradnji i saniranju regionalnih cesta u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) u utorak su u Travniku potpisali predstavnici županijske Vlade, Direkcije za ceste, te izvođači radova. 

Kako je rečeno novinarima, predviđeno da radovi počnu za sedam dana, a rok za završetak je šest mjeseci. 

''Sanacijom i izgradnjom putne infrastrukture otvaramo mogućnost dolaska novih investicija i otvaranja radnih mjesta. Dakle, namjera nam je da gradimo dobru mrežu putova, a time i poboljšavamo sustav investiranja'', kazao je novinarima predsjednik Vlade SBŽ-a Tahir Lendo. 

Projekti koji će biti financirani iz kreditnih sredstava, a za koje je okončana procedura javne nabavke su izgradnja dviju dionica regionalne ceste R413a, Dolac – Han Bila – Ovnak, te rekonstrukcija dionice regionalnog puta R653, Kaćuni – Lugovi – Moštre. 

Županijska direkcija za ceste ranije je potpisala ugovore o izvođenju radova na regionalnim cestama koji se financiraju iz kreditnih sredstava osiguranih od Vlade SBŽ-a. 

Izgradnja i sanacija regionalnih cesta financira se kreditnim zaduženjem Vlade SBŽ-a kod Razvojne banke Federacije BiH, u ukupnom iznosu od 18 milijuna KM.

Kopirati
Drag cursor here to close