Novo svjetlo u Mostaru

Mostar: Pogledajte kako Trimuša svijetli noću

Gotovo 160.000 KM uloženo je u javnu rasvjetu u park-šumi Trimuša.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 03. 2023. u 12:35 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetla u park-šumi Trimuša jučer su svečano upaljena, a već prvu noć ovo ulaganje pokazalo je 'svoj sjaj'.

U sklopu Projekta koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva 1,8 milijuna KM namijenjeno je da se javni prostori u Mostaru učine korisnim, pristupačnim i sigurnim za sve građane, kao i za podršku građanskim inicijativama s istim ciljem, pri čemu je gotovo 160.000 KM uloženo u javnu rasvjetu u park-šumi Trimuša.

Foto: Bljesak.info / Julian Reilly, britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini rekao je da mu je drago vidjeti prve rezultate njihovog vodećeg projekta

Julian Reilly, britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini rekao je da mu je drago vidjeti prve rezultate njihovog vodećeg projekta 'Mostar — Prostori koji pokreću'.

''Ujedinjeno Kraljevstvo vjeruje da Mostar ima potencijal da bude model prosperiteta, reformi i napretka. Tomu smo posvetili svoje resurse i vrijeme: želimo da Mostar ispuni svoj potencijal i čast nam je sto u tome igramo malu ulogu, pomažući u izgradnji platforme za dugoročnu suradnju između građana, civilnog društva i gradske uprave'', kazao je veleposlanik Reilly, dodajući da ovom investicijom u Trimuši, građani Mostara dobivaju osvijetljeni i sigurniji javni prostor za rekreaciju, sport i druženje u prirodi.

Foto: Bljesak.info /  70 rekonstruiranih tijela javne rasvjete je financirano iz projekta 
Foto: Bljesak.info / Ovom investicijom građani Mostara dobivaju osvjetljeniji i sigurniji javni prostor za rekreaciju, sport i druženje u prirodi

''Ovom i sličnim inicijativama 'Projekt Mostar -prostori koji pokreću' nastoji unaprijediti javne prostore u gradu učiniti ih sigurnijim, pristupačnijim i atraktivnijim za građane Mostara'', kazao je britanski veleposlanik.

''Danas vidimo prve rezultate kada je Trimuša u pitanju. Projekt je bio poprilično zahtjevan zbog raznih administrativnih procedura koje imamo. Danas je postavljeno 70-ak lampa. Nastavak projekta će biti izgradnja dječjeg igrališta; koje će u narednih desetak dana biti montirano. Dogovorena je rekonstrukcija košarkaškog igrališta, očekujemo i klupe, sav urbani mobilijar koji zahtjeva ovakav park'', rekao je gradonačelnik Mostara, Mario Kordić.

Foto: Bljesak.info /Projekt je bio poprilično zahtjevan zbog raznih administrativnih procedura u Gradu

Direktorica projekta, Veronika Jelinkova, je izrazila ponos zbog uspješno izvedenih radova i predaje javne rasvjete Gradu Mostaru na upravljanje. 

“Riječ je o značajnoj investiciji u javne prostore na otvorenom u Mostaru, i oduševljeni smo što smo završili u roku, čak i tokom zimske, kišne sezone. Nadamo se da ćemo nastaviti s pozitivnim promjenama u javnim prostorima za koje su građani najviše glasali, i poboljšavanjem kvalitete života za sve kategorije”, rekla je Jelinkova i dodala da apeluje na javnost da pomogne u održavanju lampi u dobrom stanju, tako da svi mogu uživati.

Foto: Bljesak.info / Ujedinjeno Kraljevstvo vjeruje da Mostar ima potencijal da bude model prosperiteta, reformi i napretka.

Osvrćući se na Međunarodni dan žena, 8. ožujak, Jelinkova je istakla da je rasvjeta u park-šumi Trimuša postavljena s posebnom pažnjom za sigurnost žena, kako bi žene i djevojčice mogle uživati u sadržajima parka u svako doba dana i noći.

Foto: Bljesak.info / Na Trimuši se odmah osjeti sigurnost
Kopirati
Drag cursor here to close