Reakcija

Tekst o gradnji vjerskih objekata u Mostaru: Nakon odbijanja odgovora, optuženi smo za postavljena pitanja

Da su se udostojili iz Medžlisa odgovoriti novinaru portala s ove dvije rečenice, onda ne bismo imali priču o naručenom tekstu i ciljanoj diskreditaciji...
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 04. 2024. u 14:10 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tekst portala Bljesak.info 'Vjerski objekti bez 'papira' – Grad pita Medžlis imate li dozvolu za džamiju u Zaliku?' ne problematizira zašto se grade džamije kako je to navedeno u kolumni na portalu Preporod.info a koju je objavio i Medžlis Islamske zajednice u Mostaru.

Tekst je, tragom informacija o tome da se u Gradu Mostaru problematiziraju gradnje vjerskih objekata bez dozvola, zatražio informacije o dozvolama za gradnju džamija u Mostaru, pa i one u naselju Zalik, i nema nikakve veze s naručenim tekstom a kamoli s diskreditacijom Islamske zajednice, kako to autor kolumne tvrdi.

Također, neutemeljene su optužbe da je u tekstu ''pravo i sloboda ispovijedanje vjere kao jedno od temeljnih prava vidno minimizirano'' jer tekst ne govori o slobodi vjere nego pokušava problematizirati slobodu gradnje bez dozvola i to bez obzira radi li se o bogomoljama Islamske zajednice ili Katoličke crkve, zbog čega su upiti poslani i jednoj i drugoj vjerskoj zajednici.

Novinar portala iz šturog odgovora Medžlisa da ne žele komentirati nije mogao znati da ''Pravna služba MIZ Mostar priprema odgovor Uredu gradonačelnika, ali da će taj proces, zbog obimnosti dokumenata, potrajati nekoliko dana'' niti da ''Za svaki od navedenih objekata za koje gradonačelnik traži pojašnjenja nekoliko godina Pravna služba Medžlisa vodi administrativnu proceduru kod nadležnih gradskih organa''.

Da su se udostojili iz Medžlisa odgovoriti novinaru portala s ove dvije rečenice, onda ne bismo imali priču o naručenom tekstu i ciljanoj diskreditaciji nego potvrdu da Islamska zajednica radi na tome da se objektu isposluju potrebite dozvole.

Također, i odgovor o postojanju ''prešutne saglasnosti sa tadašnjim gradonačelnikom Mostara pokojnim Ljubom Bešlićem'' donekle bi zadovoljio opravdanu novinarsku znatiželju.

Novinari u BiH, a pogotovo u Mostaru, imaju problema s onima koji misle da ih se ne smije pitati jer je nedopustivo da se nakon odbijanja odgovora nekoga optužuje za postavljanje pitanja.

Kopirati
Drag cursor here to close