Buntić

Što Tomislavgrad nudi investitorima

Buntić kaže kako je u proračunu općine predviđeno sedam milijuna KM za investicije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 11. 2022. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislavgrad je vodeći kada je riječ o općinama u Hercegbosanskoj županiji u kontekstu proizvodnje u stočarstvu, a među vodećima i na razini Federacije BiH, rekao je za Večernji list načelnik Općine Tomislavgrad, Ivan Buntić.

''Od 130 milijuna litara mlijeka u Federaciji BiH, mi sudjelujemo s oko 13 milijuna'', rekao je i dodao kako Općina Tomislavgrad potiče proljetnu i jesensku sjetvu, subvencionira veterinarske usluge za sve poljoprivredne proizvođače kao i kamate na kredite.

Buntić kaže kako je u proračunu općine predviđeno sedam milijuna KM za investicije. Radi se o ulaganjima u prometnu infrastrukturu, vodosustav, kanalizaciju i pročistač otpadnih voda. Gradit će se kružni tok u gradu te prometnice i šetnice oko Buškog jezera.

''Kada je riječ o mjerama koje su usmjerene prema investitorima, treba naglasiti kako općina ima odluku slijedom koje prilikom izgradnje bilo kakvog proizvodnog pogona osnom investitoru koji kupi zemljište i koji dođe do uporabne dozvole vraća iznos od jedne marke po četvornom metru. Istodobno, osiguravamo mu svu potrebnu infrastrukturu, odnosno struju, vodu i prometnicu'', rekao je, između ostalog, Buntić u intervjuu za Večernji list

Kopirati
Drag cursor here to close