Strpljivo!

Novi režim prometovanja, počinju radovi na rekonstrukciji Crnaje

Ističu da će, prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 minuta
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 02. 2021. u 21:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja počinju u ponedjeljak zbog čega na snagu stupa izmijenjeni režim prometa na ovom dijelu magistralne ceste Sarajevo-Mostar.

Iz javnog poduzeća Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo su ranije pojasnili da će se u tijeku radova, kroz Tunel Crnaja promet odvijati naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. Dok je potpuna obustava prometa predviđena u intervalu od 23 sata navečer do pet sati ujutro uz izuzetak vozila hitne pomoći i policije, prenosi sarajevski Klix.

Ističu da će, prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje biti ograničeno na 15 minuta. S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata.

U periodu 1.06. – 30.9. radovi će biti obustavljeni, a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja.

S obje strane tunela Crnaja su instalirane kamere BIHAMK-a što bi trebalo olakšati promet.

Planirani rok za okončanje obnove tunela Crnaja je lipanj 2022. godine, a zaključeno je da će Ceste FBiH svakodnevno pratiti, a Federalna uprava za inspekcijske poslove kontinuirano vršiti inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova rekonstrukcije, a sve u cilju sigurnog odvijanja prometa i održavanja odobrenog režima prometa.

Kopirati
Drag cursor here to close