Preko Vuelinga

Sarajevo i Barcelona žele se povezati izravnom zračnom linijom

Naglašena je važnost uspostavljanja izravne aviolinije između Barcelone i Sarajeva s ciljem uspostavljanja boljih ekonomskih i kulturnih veza između dva prijateljska grada.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 05. 2023. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk ugostio je izaslanstvo u kojem su bili predstavnik Vlade Katalonije/Izaslanstva za jugoistočnu Europu Eric Hauck i glavni tajnik mreže MedCities Josep Canals, te predstavnik Distrikta 11 Almir Kasumagić.

Canals je predstavio međunarodnu organizaciju MedCities, koja okuplja 73 mediteranska grada te ideju održavanja ovogodišnje generalne skupštine Medcities u Sarajevu, priopćeno je iz Kantona Sarajevo.   

Hauck je posebno naglasio važnost uspostavljanja izravne aviolinije između Barcelone i Sarajeva (Vueling) s ciljem uspostavljanja boljih ekonomskih i kulturnih veza između dva prijateljska grada.

U tom smislu, organizirat će se promotivni događaji ispred Vijećnice, te na Trgu Barcelone, gdje će biti prikazan tradicionalni katalonski “toranj od ljudi”.   

Prilikom susreta premijer Uk je istaknuo važnost daljeg jačanja već dobro uspostavljenih kulturnih i gospodarskih veza između Barcelone i Sarajeva te naglasio da će Vlada Kantona Sarajevo nastaviti pružati svu potrebnu podršku i pomoć u tom smislu.  

Kopirati
Drag cursor here to close