Pred gradskim vijećnicima

Regulacijski plan proširen na područje stadiona - postoji potreba za dogradnjom tribina

Regulacijski plan za naselje Bijeli brijeg naći će se pred gradskim vijećnicima na idućoj sjednici.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 12. 2023. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulacijski plan za naselje Bijeli brijeg proširen je na područje gradskog stadiona, gdje postoji potreba za dogradnjom tribina, navodi se u Odluci o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog blana 'Bijeli Brijeg I - Faza III., koja bi se trebala naći pred vijećnicima Gradskog vijeća Grada Mostara.

Zakonska osnova za donošenje Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna regulacijskog plana ''Bijeli Brijeg I – faza III'' je Zakon o prostornom uređenju i Uredba o jedinstvenoj metodologiji za izradu dokumenata prostornog uređenja.

Kao razlog za donošenje odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna ovog plana je što je plan za predmetno naselje donesen je krajem 2012. godine, a u međuvremenu se pojavila potreba za njegovom izmjenom.

''Obuhvat plana je proširen na područje gradskog stadiona, gdje postoji potreba za dogradnjom tribina, te na područje između ulice kralja Petra Krešimira IV i naselja Bijeli Brijeg'', navodi se u prijedlogu odluke.

Sredstva za izradu izmjena i dopuna Plana trebali bi se osigurati iz Proračuna Grada Mostara za 2023. godinu.

Nositelj pripreme za izradu Regulacijskog plana je Odjel za urbanizam i građenje – Služba za urbanističko planiranje Grada Mostara, a nositelj izrade Regulacijskog plana je samostalna upravna organizacija „Zavod za prostorno uređenje” Grada Mostara. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close